Σιμόν Μπάιλς: Με πονάει βαθιά μέσα μου ότι το να κάνω αυτό που αγαπώ μου αφαιρέθηκε…

να κάνω αυτό που αγαπώ

Η Σιμόν Μπάιλς:
“Αισθάνομαι ότι δεν διασκεδάζω όσο πριν. Ξέρω ότι είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ήθελα να αγωνιστώ για εμένα. Αλλά στην πραγματικότητα, συμμετέχω για άλλους και όχι για εμένα. Με πονάει βαθιά μέσα μου, ότι το να κάνω αυτό που αγαπώ μου αφαιρέθηκε…”

Μου αφαιρέθηκε να κάνω αυτό που αγαπώ…

Αυτό είναι που έχει σημασία. Να κάνω αυτό που αγαπώ. Να γεμίζω χαρά, πληρότητα, ευτυχία.

  • “Ο αθλητισμός έχει πόνο”
  • “Η επιτυχία θέλει κόπο και προσπάθεια”
  • “Για να πετύχεις πρέπει να υποφέρεις”

Αυτές οι κυρίαρχες πεποιθήσεις που κατακλύζουν και τον τρόπο που συζητάμε με τα παιδιά μας για την σχολική τους επίδοση, για τον τρόπο που συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα. Ο τρόπος που εμείς αντιμετωπίζουμε την συμμετοχή τους συμβάλλει ή όχι, σε αυτή την αφαίρεση του να κάνουν αυτό που αγαπούν. Ας αναρωτηθούμε πόσο συχνά μπορεί να είπαμε κάτι αντίστοιχο, στα παιδιά μας για μία δική τους προσπάθεια ή σχολιάζοντας προσπάθειες άλλων, αθλητών, φίλων κτλ. Ας σκεφτούμε πόσο βαθιά και εμείς πιστεύουμε ότι σε αυτή την άοκνη προσπάθεια και απόλυτη θυσία κρύβεται μια αρετή. Που παρά τις όποιες εσωτερικές πιέσεις, στο τέλος εξαργυρώνεται με την επιτυχία.

Είναι όμως έτσι;

Μπορούμε να σκεφτούμε εκατομμύρια τρόπους να δελεάσουμε, να προκαλέσουμε, να … να… τα όρια των παιδιών και την επιθυμία τους να εξελιχθούν σε ότι και να κάνουν. Τίποτα δεν συγκρίνεται όμως με το να κάνεις αυτό που αγαπάς.

  • Γιατί να πάω προπόνηση;
  • Γιατί να διαβάσω;
  • Γιατί να κάνω την άσκηση;
  • Γιατί να ξυπνήσω πρωί;
  • Γιατί να κάνω πρόβα το τραγούδι;

Πως θα ήταν άραγε αν η απάντηση μέσα τους θα ήταν: Γιατί κάνω αυτό που αγαπώ…

Η κοινωνία για χρόνια τώρα επιζητούσε μηχανές. Σαν να ξεχάσαμε οτιδήποτε ανθρώπινο καθώς παρακολουθούσαμε επιτεύγματα και πρωταθλητές. Η μαγεία κρύβεται σε αυτή την ανθρωπιά. Ας μην την στερηθούμε άλλο! Και θέλει προπόνηση και από εμάς. Να μπορούμε να δίνουμε το χώρο στα παιδιά να κάνουν αυτό που αγαπάνε.

Εξασκώντας να βλέπουμε ανθρώπους να κάνουν αυτό που αγαπάνε…ανεξάρτητα από το πως το κάνουν!

Dimitra Gounari

Parent Coach / Υποστήριξη και ενδυνάμωση γονέων

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network