Σκέφτομαι να κάνω ένα συνέδριο…

συνέδριο

Σκέφτομαι να κάνω ένα συνέδριο…

– Με μεγάλωσαν με στόχο να σπουδάσω, να βρω τον άντρα των ονείρων μου, να παντρευτώ και να προλάβω να κάνω παιδί πριν τα γενέθλια που έχουν μπροστά ένα 4…

– Προσπαθώ να βρω δουλειά εκεί κοντά στην αναπαραγωγική ηλικία (αυτή που εσύ λες ως τέτοια) και μάντεψε τι με ρωτάνε οι εργοδότες: Έχετε ή σχεδιάζετε να κάνετε παιδιά; Δεν φταις εσύ κάπου, απλά δεν το γνώριζες.

– Σαν ελεύθερη επαγγελματίας επίσης, εκεί δεν υπάρχει κανένα έλεος. Μου δίνει το κράτος επίδομα 500 ευρώ και σε καλή μεριά…!

-Δεν υπάρχουν αρκετές δομές φροντίδας να καλύψουν τις ανάγκες μου και ακού κάτι επίσης που δεν γνώριζες, δεν έχω υποστηρικτικό πλαίσιο που να είναι διαθέσιμο να με βοηθήσει με τα παιδιά.

– Μπορεί να μην θέλω να κάνω παιδιά (Ουαου…!)

– Μπορεί να θέλω αλλά να μην μπορώ να υποστηρίξω ούτε υλικά ούτε πρακτικά την ανατροφή (αυτό σίγουρα ούτε το γνωρίζεις , ούτε μπορείς να το χωρέσεις)

– Μπορεί να κάνω χρόνια ψυχοθεραπεία για να ξεπεράσω το γεγονός ότι δεν κατάφερα να κάνω παιδιά.

– Έχω παραπάνω πιθανότητες από τους άντρες να μην με επιλέξουν σε μία δουλειά λόγω αναπαραγωγικής ηλικίας και μητρότητας ενώ είναι πιο δύσκολο να εξελιχθώ μέσα στην εργασία μου.

– Μην σου πω για μέσα στο σπίτι. Επιβαρύνομαι δυσανάλογα οποιαδήποτε μη αμειβόμενη εργασία σε σύγκριση με τους άντρες, καταλαβαίνεις τι θα γίνει αν κάνω και παιδί; Μάλιστα η Ελλάδα στην ΕΕ – 27 στο συγκεκριμένα θέμα διατηρεί πρωτιά μαζί με τη Ρουμανία, το γνώριζες αυτό;

– Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται ο οικογενειακός προγραμματισμός χωρίς εμένα ενώ όλα γίνονται με εμένα.

– Μου μιλάνε για περισσότερες επιλογές και αυτονομία και κάνουν συνέδρια για τη δική μου γονιμότητα, χωρίς εμένα.

– Και στηρίζουν πολλοί/ες αυτό το συνέδριο. Ακόμα κι αν μετά δεν το στηρίζουν.

– Λένε ότι οργανώνεται ιδιωτικά… αλλά υπάρχει και θεσμική υποστήριξη, η οποία μετά αποσύρεται αλλά ξέρεις κάτι, δεν βγαίνει να ζητήσει κανείς και καμμιά δημόσια συγνώμη.

Να για όλα αυτά…Σκέφτομαι να κάνω ένα συνέδριο…

Άλλα τελικά λίγο από εδώ, λίγο από εκεί … συνεχίζω να παλεύω, χωρίς συνέδριο και σποτ. Λίγο λίγο, κάθε μέρα, να σπάμε με ένα σφυρί στερεότυπα και αντιλήψεις.

Κείμενο: Dimitra Gounari – Parent Coach / Υποστήριξη και ενδυνάμωση γονέων

Ευχαριστούμε

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network