Βρετανία: Έμεινε έγκυος ενώ κυοφορούσε ήδη τον γιο της

Βρετανία: Έμεινε έγκυος ενώ κυοφορούσε ήδη τον γιο της

Η 39χρονη Ρεμπέκα Ρόμπερτς έφερε τον περασμένο Σεπτέμβρη στη ζωή τα δίδυμα παιδιά της, Νώε και Ροζαλί, μετά από μία σπάνια διαπίστωση: είχε καταφέρει να μείνει ξανά έγκυος ενώ κυοφορούσε ήδη το πρώτο της παιδί, με τη σύλληψη των διδύμων να έχει γίνει με διαφορά περίπου τριών εβδομάδων.

Όπως εξομολογήθηκε η Ρόμπερτς, με τον σύζυγό της προσπαθούσαν επί ένα χρόνο να αποκτήσουν παιδί. Όταν είδαν ότι δυσκολεύονται, το ζευγάρι πήγε σε κλινική γονιμότητας και η Ρόμπερτς ξεκίνησε φαρμακευτική αγωγή που θα τη βοηθούσε στην ωορρηξία. Με τη βοήθεια της αγωγής, η Ρόμπερτς έμεινε έγκυος και στην εξέταση των 12 εβδομάδων με έκπληξη πληροφορήθηκε ότι πλέον κυοφορεί δίδυμα και όχι ένα έμβρυο, όπως είχε εμφανίσει νωρίτερα ο υπέρηχος. Όπως δήλωσε στο CBS, όταν είχε κάνει την εξέταση στις 8 εβδομάδες ο γιατρός της έβλεπε μόλις ένα μωρό, όμως, στις 12 εβδομάδες τα πράγματα άλλαξαν και η ίδια δεν μπορούσε να πιστέψει ότι είχε καταφέρει να μείνει έγκυος για δεύτερη φορά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις σπάνιες περιπτώσεις διπλής κύησης με διαφορά σύλληψης, τρία πράγματα πρέπει να συμβούν: πρώτον, η ωορρηξία πρέπει να συνεχιστεί· δεύτερον, τα σπερματοζωάρια του παρτενέρ πρέπει να περάσουν από έναν φραγμό βλέννας που κανονικά σχηματίζεται στον τράχηλο της μήτρας της εγκύου· και τρίτον, το δεύτερο έμβρυο πρέπει να βρει διαθέσιμο χώρο στη μήτρα για να εμφυτευτεί. Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, αυτή είναι μόλις η 14η περίπτωση διπλής κύησης με διαφορά σύλληψης.

Οι γιατροί γρήγορα ενημέρωσαν το ζευγάρι ότι τα δύο μωρά θα μπορούσαν να γεννηθούν την ίδια ημέρα, παρά τη διαφορετική ηλικία των εμβρύων. Βέβαια, το μικρότερο βρέφος, η Ροζαλί χρειάστηκε να παραμείνει στο νοσοκομείο για 95 ημέρες. Η Ρεμπέκα θυμάται πόσο μικροσκοπική ήταν, αλλά και τους φόβους που είχε μέχρι οι γιατροί να της πουν ότι όλα πήγαν καλά. «Ήταν μεγάλη ανακούφιση ,καθώς ήμασταν πάντα ανήσυχοι ότι κάτι κακό θα της συμβεί, καθώς ήταν πολύ μικρή».

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network