6 πρωταπριλιάτικες φάρσες που κάναμε όλοι ως παιδιά

πρωταπριλιάτικες φάρσες

Όσο ήμασταν παιδιά, η αγαπημένη μας πρωτομηνιά ήταν μάλλον αυτή του Απριλίου. Μεγαλώνοντας, έπαψε να είναι μια μέρα που περιμένουμε με ανυπομονησία για να γελάσουμε και να κάνουμε φάρσες. Οι περισσότεροι από μας περιμένουμε πλέον την Πρωτομαγιά και τα τριήμερα μέσα στο έτος – και είναι λογικό.

Κάποτε, όμως, ήμασταν παιδιά και κάναμε κι εμείς τις τρέλες μας!

Με αφορμή την Πρωταπριλιά, λοιπόν, θυμόμαστε τις κλασικότερες φάρσες των παιδικών μας χρόνων.

1. Αλλάζαμε αίθουσες στο σχολείο

Για κάποιο (ανεξήγητο) λόγο, το βρίσκαμε κάθε χρόνο εξαιρετική ιδέα, και τρέχαμε από νωρίς να ειδοποιήσουμε κάποιο άλλο τμήμα να έρθει στα θρανία μας κι εμείς να πάμε στα δικά τους. Τρέχαμε στους διαδρόμους φωνάζοντας «αλλάζουμε τάξεις, αλλάζουμε τάξεις!» καθόμασταν και περιμέναμε. Μερικοί από τους δασκάλους έμπαιναν στην αίθουσα και έλεγαν αμέσως βαριεστημένα «εντάξει, εντάξει, αλλάξτε τώρα αίθουσες» ενώ άλλοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην παιδική μας φάρσα και κάποια στιγμή μέσα στο μάθημα έκαναν (τάχα) τους έκπληκτους και μας εύχονταν «και του χρόνου!». Περιττό να πούμε ποιους δασκάλους αγαπούσαμε περισσότερο.

https://www.facebook.com/TheMamagers/photos/a.410124042660699/835604196779346/?type=3&theater

2. Βάζαμε οδοντόκρεμα στα χερούλια

Πάντα κάποιος ( συνήθως ο πιο σκανταλιάρης) είχε αναλάβει να φέρει οδοντόκρεμα από το σπίτι. Ερχόταν στο σχολείο μισή ώρα νωρίτερα (η μοναδική μέρα που συνέβαινε αυτό) και έβαζε από μια μπίλια οδοντόκρεμα σε κάθε χερούλι από τις πόρτες. Με το πόδι μας σπρώχναμε την πόρτα προκειμένου να κλείσει και όταν ο δάσκαλος επιχειρούσε να την ανοίξει, έπιανε την οδοντόκρεμα. Μέχρι να σιχτιρίσει και να πάει να πλύνει τα χέρια του, χάναμε 5 -10 λεπτά μάθημα. Εντάξει, ήταν καλό!

3. Ψεύτικα … ζωάκια και άλλα

Από την προηγούμενη κιόλας μέρα είχαμε τρέξει στο κοντινό μας περίπτερο κι είχαμε εφοδιαστεί με τα απαραίτητα: κουρδιστά ποντικάκια, ψεύτικα φιδάκια και αράχνες, αναπτήρες με ρεύμα και άλλα πολλά. Φροντίζαμε να τα τοποθετήσουμε σε στρατηγικά σημεία (καρέκλες, παντόφλες, δίπλα στο καλαθάκι του μπάνιου κλπ) ώστε να τους πιάσουμε στον ύπνο και να τρομάξουμε την μαμά, τον μπαμπά και τα αδέρφια μας.

4. Φαγουρόσκονη

Το αγαπημένο μας από το λεγόμενα «είδη τρικ». Σε ανύποπτο χρόνο ρίχναμε λίγη από τη μαγική αυτή σκόνη στην πλάτη του παππού, του θείου ή και του μπαμπά μας (αν μας έπαιρνε) και περιμέναμε τα αποτελέσματα τα οποία τις περισσότερες φορές ήταν… τίποτα. Μόνο αν το έπαιρναν χαμπάρι ή αν τους το αποκαλύπταμε τους έπιανε μια φαγούρα (να ‘ταν η ιδέα τους;)και έτρεχαν για μπάνιο.

5. Τηλεφωνικές φάρσες

Κλασική κι αγαπημένη φάρσα. Σχηματίζαμε στο καντράν (αχ!) τυχαίους αριθμούς μέχρι να πετύχουμε κάποιον που θα σηκώσει το ακουστικό στην άλλη άκρη της γραμμής. Όταν πετυχαίναμε κανέναν δόλιο, πιάναμε την κουβέντα, λέγαμε ασυναρτησίες ή ζητάγαμε κάποιον με αστείο επίθετο!

6. Αλάτι αντί για ζάχαρη

Εντάξει, ποιο παιδί δεν το έκανε αυτό; Είτε το βράδυ είτε πρωί – πρωί, τρέχαμε να αλλάξουμε τη ζάχαρη με αλάτι και να τοποθετήσουμε το βαζάκι δίπλα στον καφέ. Καθόμασταν στο τραπέζι και περιμέναμε να ρουφήξουν την πρώτη γουλιά. Οι φάτσες τους, όλα τα λεφτά. Μεγαλώνοντας, βέβαια, μάθαμε πως με τον καφέ δεν παίζουμε – αυτά είναι πράγματα ιερά.

Καλό μήνα σε όλους!

Διαβάστε επίσης:

6 επιστημονικά δεδομένα για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Απρίλη

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network