Τα «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα» επιστρέφουν στην ελληνική τηλεόραση

Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα

Είναι γεγονός! Μια από τις πιο αγαπημένες συνήθειες των τηλεθεατών τη δεκαετία του ’90 επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση. Ο λόγος για τα «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα» που επιστρέφουν ξανά μετά πολλά χρόνια απουσίας στο κανάλι του ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον ρόλο του παρουσιαστή -για την ελληνική τηλεόραση- θα αναλάβει ο Θέμης Γεωργαντάς.

Στο τηλεοπτικό παιχνίδι εκτός από την Ελλάδα, θα συμμετάσχουν 4 ακόμα χώρες, ανάμεσά τους η Γαλλία και η Ιταλία. Πρόκειται για μια υπερπαραγωγή, τα γυρίσματα της οποίας αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.

Η προβολή των 6 επεισοδίων προγραμματίζεται για το δεύτερο μισό της σεζόν, στις αρχές του 2020.

Λίγα λόγια για τα «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα»

Τα «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα» ξεκίνησαν το 1965 ως η διεθνής εκδοχή του γαλλικού προγράμματος Intervilles. Η ιδέα ανήκε στον Στρατηγό Σαρλ ντε Γκολ και είχε ως στόχο τη συμφιλίωση των νέων της μεταπολεμικής Ευρώπης, μέσα από ευρηματικά παιχνίδια στα οποία διαγωνίζονταν δήμοι και κοινότητες από διαφορετικές χώρες. Σύντομα το τηλεπαιχνίδι και ο εμπνευστής του αγαπήθηκαν εξαιρετικά από το γαλλικό κοινό. Ο στρατηγός Σαρλ Ντε Γκολ το παρακολουθούσε φανατικά!

Η Ελλάδα έλαβε για πρώτη φορά μέρος το 1993 και συνέχισε μέχρι και το 1999.

Τα «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα» ταξίδευαν σε κάθε εκπομπή και σε διαφορετική χώρα. Τα παιχνίδια που παίζονταν ήταν εμπνευσμένα από την κουλτούρα και τον πολιτισμό της εκάστοτε χώρας. Οι ομάδες κάθε χώρας που είχαν συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία σε όλες τις προηγούμενες εκπομπές, διαγωνίζονταν στον τελικό για το μεγάλο τρόπαιο. Η Ελλάδα είχε καταφέρει να σημειώσει 3 νίκες – αλλά καμία σε τελικό.

Μετά από 20 χρόνια, λοιπόν, το θρυλικό πρόγραμμα επιστρέφει στις οθόνες μας και το περιμένουμε με ανυπομονησία!

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network