Εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη | «Το παιδί σας ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή»

δίκη Τοπαλούδη

Σε έντονα φορτισμένο κλίμα, με την παρουσία της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη στη δικαστική αίθουσα και με μια συγκλονιστική -σε τόνο προσωπικό- αγόρευση της εισαγγελέως, συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για τη φρικτή δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας στη Ρόδο.

Μητέρα Ελένης προς κατηγορούμενους: “Κοιτάξτε με στο πρόσωπο”

“Κοιτάξτε με στο πρόσωπο” ακούστηκε να λέει η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, την ώρα που η Εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αριστοτελία Δόγκα, έλεγε στην αγόρευσή της πως η υπόθεση του φρικιαστικού βασανισμού, του βιασμού και του αποτρόπαιου θανάτου της 19χρονης, την συγκλόνισε από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή και ότι την παρακολουθούσε εκτενώς. Αποκάλυψε ότι από την πρώτη στιγμή, διαισθανόταν ότι θα αναλάβει τη συγκεκριμένη υπόθεση:”Αυτή την υπόθεση της Ελένης, Ελένη θα την λέω εγώ, την παρακολουθούσα από τη στιγμή που έγινε. Με συγκλόνισε, την παρακολουθούσα από την αρχή εκτενώς. Για κάποιο λόγο ανεξήγητο διαισθανόμουν ότι θα είμαι εισαγγελέας της έδρας. Εφεξής θα είναι δική μου και για όλη τη ζωή. Δεν πέρασε στιγμή, λεπτό ώρα που να μην με καταδιώκει με την καλή έννοια αυτή η υπόθεση”.

Εισαγγελέας: “Εγώ ζω με αυτή την κοπέλα”

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε σε μια φράση που είχε πει στον πατέρα της άτυχης κοπέλας, θέλοντας να τονίσει την ανάγκη να ειπωθεί και να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

“Είπα στον κ. Τοπαλούδη μην ανησυχείτε, εγώ ζω με αυτή την κοπέλα” είπε και συμπήρωσε: “Άκουσα τη φωνή της μητέρας, που έλεγε: θέλω να μάθω τι έγινε. Εγώ παιδιά δεν έχω, έχω όμως δικογραφίες για παιδιά. Και εγώ θέλω να βγει η αλήθεια. Και είπα εδώ ότι θα βγει η αλήθεια. Είναι προσβολή να λένε ότι δεν έχει βγει η αλήθεια. Θα σας την ξαναπώ λοιπόν την αλήθεια: Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την Εισαγγελέα της έδρας””.

Απευθυνόμενη στη μητέρα της Ελένης είπε:

“Πρέπει να είστε υγιής, να ζήσετε γιατί έχετε και άλλο παιδί, να μου κάνετε τη χάρη. Αυτό που καλύτερα απηχεί την αλήθεια, που θέλετε να ακούσετε είναι ότι το παιδί σας, ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την εισαγγελέας της έδρας. Δεν με ενδιαφέρει όσο και αν πιέζανε, αν πιέζανε, ας χαλάσει ο κόσμος όλος, ας γκρεμιστεί αλλά ας επικρατήσει η Δικαιοσύνη”.

Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι” ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός, κοιτώντας προς το εδώλιο.

Αναφερόμενη στην δικογραφία που σχηματίσθηκε για αυτήν την υπόθεση η εισαγγελική λειτουργός είπε πως υπήρξαν πλημμέλειες της ανάκρισης, υπογραμμίζοντας ότι πιθανότατα “θα πρέπει να υπήρχαν και άλλες δικογραφίες βιασμού ενώπιον του δικαστηρίου” .

Η κ. Δόγκα χαρακτήρισε “μεγάλη τύχη” για τη διαλεύκανση της υπόθεσης την ανάληψη εξιχνίασης της δολοφονίας από το Λιμενικό Σώμα με επικεφαλής τον Θωμά Ζόβα -που κατέθεσε στο δικαστήριο- αν και όπως είπε η Εισαγγελέας υπήρξαν προσπάθειες, ώστε η υπόθεση να φύγει από τα χέρια του. Μάλιστα τόνισε: “Δε θέλω να υπονοήσω ότι ο επιφανής πατέρας του Ροδίτη έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσουν το παιδί του”.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό σε όλη την διάρκεια της δίκης τηρήθηκαν τα δικαιώματα των δύο κατηγορουμένων, “μόνο ξενοδοχείο δεν το κάναμε” είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε αιτιάσεις από την πλευρά της υπεράσπισης.

Η αγόρευση της εισαγγελέως συνεχίζεται.

thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network