Μαθητές πήγαν την αντιγραφή σε άλλο επίπεδο: Ενσωμάτωσαν στις σαγιονάρες microchip & Bluetooth στο αυτί (φωτό & βίντεο)

Μαθητές πήγαν την αντιγραφή σε άλλο επίπεδο: Ενσωμάτωσαν στις σαγιονάρες microchip & Bluetooth στο αυτί (φωτό & βίντεο)

Κατά τα μαθητικά ή φοιτητικά μας χρόνια όλοι μπορεί να κάναμε και από κανένα «σκονάκι», ωστόσο στην Ινδία το έχουν πάει πολύ πιο μακριά!

Πάνω από δώδεκα άτομα που έδιναν εθνικές εξετάσεις (κάτι σαν τις δικές μας Πανελλήνιες) οι οποίες θα μπορούσαν μάλιστα να τους οδηγήσουν σε μια καριέρα στη διδασκαλία, πιάστηκαν να αντιγράφουν.

Είχαν ενσωματωμένο bluetooth στις σαγιονάρες τους, με το «gadget» να πωλείται, σύμφωνα με το odditycentral.com, από εγκληματικές συμμορίες για έως και 600.000 ρουπίες (8.000 δολάρια) ανά ζευγάρι.

Η αντιγραφή είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στην Ινδία, ειδικά όταν πρόκειται για σημαντικές εξετάσεις. Είναι ενδεικτικό ότι πριν από μερικά χρόνια ή υποψήφιοι του στρατού αναγκάζονταν να εξεταστούν φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους για να αποτραπεί η αντιγραφή.

Φέτος, οι αρχές στο Ρατζαστάν έφτασαν στο σημείο να κόψουν τη σύνδεση του Διαδικτύου στην πολιτεία κατά τη διάρκεια των εξετάσεων για να αποτρέψουν την απάτη. Η τελευταία μέθοδος που χρησιμοποιούν φαίνεται να είναι οι σαγιονάρες με microchip και bluetooth.

Περισσότερα από 4.000 εξεταστικά κέντρα δημιουργήθηκαν σε όλη την ινδική πολιτεία για το Rajasthan Teacher Eligibility Test (REET) στις 26 Σεπτεμβρίου.  Το συγκεκριμένο τεστ δεν είχε πραγματοποιηθεί από το 2018 και θεωρείται σημαντικό για όσους θέλουν να έχουν μια καριέρα στον χώρο της διδασκαλίας.

Και μάλλον ήταν αρκετά σημαντικό ώστε πολλοί υποψήφιοι να διακινδυνεύσουν να μπουν ακόμα και φυλακή, καθώς δεκάδες από αυτούς συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή.

«Οι παντόφλες είχαν κάρτα sim και οι υποψήφιοι είχαν βάλει ένα μικρό Bluetooth στα αυτιά τους. Σε μια περίπτωση, έπρεπε να βοηθήσει ένας γιατρός για να το βρούμε, καθώς ήταν τόσο βαθιά εμφυτευμένο», δήλωσε ένας αστυνομικός στο The National.

Το σχέδιο ήταν κάποιος έξω από την αίθουσα να μπορεί μέσω της συγκεκριμένης «πατέντας» να καλέσει τον εξεταζόμενο και να του δώσει τις σωστές απαντήσεις. Ωστόσο πολλοί από αυτούς έγιναν αντιληπτοί από τους εξεταστές, που ανακάλυψαν τελικά τις σαγιονάρες υψηλής τεχνολογίας!

«Αυτό ήταν ένα εντελώς νέο modus operandi.Είναι πλέον (σ.σ. Οι υποψήφιοι) τόσο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία» δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Πρίτι Τσάντρα.

Προφανώς, οι λαστιχένιες σαγιονάρες σχεδιάστηκαν από κάποια συμμορία που προμηθεύτηκε τα απαραίτητα εξαρτήματα για περίπου 30.000 ρουπίες ($ 400) και στη συνέχεια τα πούλησε σε υποψηφίους που συμμετείχαν στην εξέταση, για 8.000 δολάρια!

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network