Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης: Δικαιολόγησε τους βιασμούς γιατί «σήμερα οι κοπέλες κυκλοφορούν ημίγυμνες»! [Βίντεο]

Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης: "Σήμερα κυκλοφορούν ημίγυμνες οι κόρες και οι εγγονές σας" [Βίντεο]

Λάβρος κατά των γυναικών που επιλέγουν την άμβλωση, αλλά και όσων στηρίζουν το συγκεκριμένο δικαίωμα εμφανίστηκε σήμερα, από τον ιερό ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου στα Πετρανά ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος, αναφέροντας πως «διαπράττονται εκατομμύρια φόνοι παιδιών μέσα στη μήτρα της μάνας τους».

Αφού, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου, αναγνώστηκε η εγκύκλιος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά των αμβλώσεων (όπως συνέβη σήμερα σε όλους τους ιερούς ναούς της χώρας) στο κήρυγμά του (διάρκειας σχεδόν μισής ώρας!) ο γνωστός για τις ακραία συντηρητικές, συνήθως, θέσεις του μητροπολίτης ουσιαστικά ανέφερε πως παλαιότερα δικαιολογούνταν «κοινωνικά» οι αμβλώσεις, γιατί οι κοπέλες πήγαιναν στα χωράφια για δουλειά και ένας «παλιάνθρωπος» τις βίαζε, ενώ τώρα «κυκλοφορούν ημίγυμνες στις πόλεις»!

Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα πάντα με το πνεύμα των φράσεων του μητροπολίτη Παύλου, σήμερα «δικαιολογούνται» οι βιαστές, καθώς προκαλούνται από το ντύσιμο των γυναικών, ενώ, αντιθέτως, δεν συντρέχει και «κοινωνικός λόγος» αποδοχής των αμβλώσεων!

«Τότε δεν άντεχε η κοινωνία να χαθεί η τιμή και η παρθενία μιας κοπέλας, γιατί βάδιζε σε αρχές, στη δημόσια αιδώ και στα χρηστά ήθη. Σε εκείνα που διαμορφώθηκαν στον αστικό κώδικα του 1952. Αλλά σιγά-σιγά ήρθαμε και τα σβήσαμε όλα» υποστήριξε ο Σερβίων και Κοζάνης, ενώ προσέθεσε πως:

«Άρχισε να επιτρέπεται να βγαίνουν από τη θάλασσα ημίγυμνοι και γυμνοί. Και σήμερα γυρίζουν ημίγυμνες οι κόρες και οι εγγόνες σας… 13 και 14 ετών».

Ο ίδιος ουσιαστικά εξομοίωσε τις αμβλώσεις με τους φόνους, τις κακοποιήσεις και τις ληστείες και διερωτήθηκε «εάν αυτός είναι πολιτισμός», ενώ ανέφερε πως:

«Η εκκλησία σέβεται την επιστήμη, αλλά μέχρι εκεί που προσφέρει στον άνθρωπο».

Ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης επιτέθηκε στη σημερινή νεολαία για το ντύσιμο και τη συμπεριφορά της, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «σήμερα γυρίζει στους δρόμους», ενώ αναφέρθηκε στο ρόλο των καναλιών και του χρήματος.

Δείτε το βίντεο από την αρχή και ειδικά μέχρι το 12ο λεπτό:

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος είχε κάνει και σεξιστικά σχόλια κατά των γυναικών, τον περασμένο Ιανουάριο.

Ανήμερα των Θεοφανίων, ενοχλημένος πιθανόν από κάποιον θόρυβο μέσα στην εκκλησία, ανέφερε επί λέξει:

«Εσείς οι γυναίκες δεν μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας; Πώς τις αντέχετε;» Μετά αναρωτιέστε ‘τι είπε ο δεσπότης;’».

Δείτε το βίντεο:

kozanimedia.gr

Διαβάστε επίσης:

Μητροπολίτης Χρυσόστομος: «Μια γυναίκα δεν κάθεται να βιαστεί χωρίς να το θέλει»

Κατεβαίνει με υπουργική εντολή η αφίσα του Μετρό για τις αμβλώσεις

Διαφημιστικό μήνυμα κατά των αμβλώσεων και υπέρ του Μεσαίωνα στο Μετρό

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network