Βασιλόπιτα με cranberries χωρίς ζάχαρη

βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη

Ψάχνετε κι εσείς μια βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη για εσάς και τα παιδιά; Κι εμείς. Επειδή, όμως, δεν τη λες κι εύκολη υπόθεση, δεν ήταν λίγες οι φορές που η… προσπάθεια αυτή δεν πήγε τελικά και τόσο καλά…

Μετά από αρκετές δοκιμές, καταλήξαμε στην παρακάτω συνταγή του Άκη Πετρετζίκη και είχαμε 100% επιτυχία. Η μόνη μικροαλλαγή που κάναμε ήταν να αντικαταστήσουμε τη στέβια με ζάχαρη καρύδας. Επιλέξαμε σπιτικό μπέικιν πάουντερ και κρέμα γάλακτος χωρίς καραγεννάνη.

Βασιλόπιτα με cranberries – χωρίς ζάχαρη

Υλικά:

4 αβγά, μεσαία
50 γρ. στέβια
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
60 γρ. cranberries, αποξηραμένα
60 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
50 γρ. γάλα
150 γρ. ελαιόλαδο
χυμό πορτοκαλιού, από 1/2 πορτοκάλι
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
Λαδώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα 23 εκ.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, στη δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη στέβια για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά και να ομογενοποιηθούν με τη στέβια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το ξύσμα, τα cranberries και τα καρύδια.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το ελαιόλαδο και τον χυμό πορτοκαλιού.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά τα υγρά υλικά που έχουμε στο μπολ.
Τέλος, προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα εντελώς.
Όταν κρυώσει η βασιλόπιτα βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί.
Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας στρώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη βασιλόπιτα.
Στολίζουμε με διακοσμητικά της αρεσκείας μας.

Σας ευχόμαστε Καλή Πρωτοχρονιά με ψυχική και σωματική υγεία!

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network