20 πράγματα που έμαθα στα δεκαοχτώ χρόνια που είμαι μαμά

Είμαι μαμά

Στα δεκαοχτώ χρόνια που είμαι μαμά – και μάλιστα τριών παιδιών, έχω καταλήξει στο γεγονός ότι υπάρχουν μερικά πράγματα για την ανατροφή των παιδιών, που είναι…στανταράκια. Τα ζούμε όλες οι μάνες μαζί και χώρια. Παντού και πάντα. Θα καταλάβετε σύντομα τί εννοώ…


Ορίστε 20 για αρχή – προσθέστε ελεύθερα και τα δικά σας :

1. Ένα παιδί μπορεί να κάνει μπάνιο μια ώρα και βάλε κι όχι μόνο να μην έχει λούσει τα μαλλιά του, αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο να μην έχει βραχεί καν.

2. Αυτό το ίδιο παιδί μπορεί να’χει ποτίσει τα λουλούδια και να μην είναι ούτε ένα λουλούδι νωπό. Το ίδιο, όμως, να’χει καταφέρει να’ναι εντελώς μούσκεμα και τα ρούχα του να είναι μες στην λάσπη.

3. Ποτέ δεν θα έχετε αρκετές πετσέτες ή κάλτσες.

4. Ακόμα κι αν το γλυκό σας αγγελούδι δεν έχει αρρωστήσει ούτε μισή μέρα στη ζωή του, θα καταλήξει με μια επική ίωση το βράδυ προτού είναι να φύγετε για το μεγάλο οικογενειακό ταξίδι που προγραμματίζετε εδώ και μήνες.

5. Το ίδιο συμβαίνει κι όταν έχετε αγοράσει εισιτήρια για μια συναυλία που όλη η οικογένεια περίμενε με ανυπομονησία.

6. Ένα παιδί που κοιμάται τόσο ήσυχα όλη την νύχτα, θα ξυπνήσει και θα’ρθει στην κρεβατοκάμαρά σας, ακριβώς την στιγμή που εσείς κι ο σύζυγός σας έχετε κάνει την ατμόσφαιρα πιο… ρομαντική.

7. Τις μέρες που ΠΡΕΠΕΙ να φύγετε απ’το σπίτι ακριβώς στην ώρα σας, ένα παιδί θα χάσει το παπούτσι του. Θα βουλώσει την τουαλέτα. Ή θα χτυπήσει το κεφάλι του και θα χρειαστεί να τρέχετε στα επείγοντα και να κάνετε 10 ράμματα.

8. Όταν ακούτε έναν δυνατό ήχο που έρχεται απ’το δωμάτιο του παιδιού σας και το ακούτε να σας λέει: «Είμαι εντάξει μαμά. Όλα είναι καλά. Δεν έχει γίνει τίποτα.»
Τελικά, το δωμάτιό του έχει κατεδαφιστεί και τρέχετε πάλι στα επείγοντα ή στον ξυλουργό για δαπανηρές επισκευές στο σπίτι. Ή και τα δύο.

9. Προσέχετε τι απαντάτε στο παιδί σας όταν είστε αφοσιωμένοι στην εργασία στον υπολογιστή σας ή μιλάτε με τη μητέρα σας. Μπορεί να καταλήξετε να συμφωνήσετε να χτίσει μια πισίνα στο υπόγειο. Ας ελπίσουμε ότι θα το εμποδίσετε να φέρει κάδους νερού στο σπίτι πριν να είναι πολύ αργά.

10. Τέτοιες μέρες, όπως αυτές, είναι χρήσιμο το ότι έχεις περισσότερα από ένα παιδιά. Κάθε οικογένεια χρειάζεται έναν πληροφοριοδότη.

11. Το παιδί που δεν μπορεί ποτέ να ξυπνήσει εγκαίρως για να πάει στο σχολείο, θα ξυπνάει πάντοτε πολύ νωρίς στις ημέρες των διακοπών. Αυτό θα συμβεί ακόμα και στις μη προγραμματισμένες ημέρες αργίας. Όπως, π.χ. η μέρα του χιονιού ή όταν η δασκάλα έχει αρρωστήσει.

12. Το δώρο που το παιδί σας ήθελε απεγνωσμένα για τα Χριστούγεννα/γενέθλιά του. Αυτό για το οποίο μιλούσε μέρα-νύχτα για μήνες, θα τ’ανοίξει επιτέλους με χαρά κι ευτυχία. Αλλά θα’ναι το δώρο που κοστίζει 5€, που πήρατε βιαστικά, ενώ περιμένατε να πληρώσετε τ’άλλο, που θα’ναι το αγαπημένο του. Και, φυσικά, πάνω απ’όλα τ’άλλα.

13. Αν φιλοξενήσετε οκτώ εφήβους που συζητάνε για το ενδεχόμενο να ενταχθεί μάθημα σεξουαλικής αγωγής στο σχολείο, θα μάθετε για το σεξ ό,τι δεν ξέρατε μέχρι τότε.

Διαβάστε τη συνέχεια στην επόμενη σελίδα

Mommy Walker

Inglesina | Στην παρουσίαση του νέου συστήματος μεταφοράς Aptica Quattro

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Best of network