Οι μαμαδίστικες τεχνικές για να τρώνε τα παιδιά σωστά είναι ο #1 τρόπος να κάνεις κι εσύ υγιεινή διατροφή

μαμαδίστικες τεχνικές

Μπήκαμε στις κουζίνες μαμάδων και ανακαλύψαμε ότι όλα αυτά που κάνουν για να πείσουν τα παιδιά να τρώνε σωστά πιάνουν και σε εμάς! Απλή ψυχολογία!

Eίτε είσαι σπίτι σου είτε σε διακοπές, ο κόσμος γύρω σου είναι γεμάτος από μπισκότα και τσιπς. Επίτρεψε στη δύναμη της θέλησής σου να ξεκουραστεί με αυτές τις έξι οργανωτικές αλλαγές που θα σε κάνουν να κάνεις αυτόματα τις πιο υγιεινές επιλογές.

1. Βάλε ένα μπολ με φρούτα στο τραπέζι της κουζίνας και στις διακοπές επίλεγέ τα πιο συχνά


 Σε μελέτη από το Εργαστήριο Food and Brand του Πανεπιστημίου Cornell βρέθηκε πως οι άνθρωποι που είχαν αυτή τη συνήθεια ζύγιζαν κατά μέσο όρο 6 κιλά λιγότερο από εκείνους που δεν την είχαν. Γέμιζε το μπολ με μήλα, αχλάδια, μπανάνες και πορτοκάλια – όλα τους συντηρούνται εκτός ψυγείου.

2. Κρύψε τους πειρασμούς σε ένα ντουλάπι

Οι ίδιοι ερευνητές ανακάλυψαν πως οι γυναίκες που άφηναν τα πακέτα με τα τσιπς στον πάγκο ζύγιζαν 3,5 κιλά περισσότερο από εκείνες που τα έκρυβαν σε ένα ντουλάπι.

3. Βγάλε μπροστά τα πιο μικρά σου πιάτα

Θα είναι πιο πιθανό να τα χρησιμοποιείς και αυτό είναι καλό: Οι άνθρωποι τρώνε λιγότερο φαγητό όταν το πιάτο τους έχει διάμετρο 18 εκ. (πιάτο σαλάτας) απ’ ό,τι σε πιάτο με μεγαλύτερη διάμετρο (25 εκ.), σύμφωνα με έρευνα.

4. Μη φέρνεις τα ταψιά και τις κατσαρόλες στο τραπέζι

Μπορεί το σερβίρισμα να γίνεται πιο εύκολο, έχει όμως… παρενέργειες για το βάρος σου. Το ίδιο ισχύει και με τα κουτιά του έτοιμου φαγητού. Όταν πρέπει να σηκωθείς από το τραπέζι για να ξαναγεμίσεις το πιάτο σου, είναι πιθανό να φας περίπου 20% λιγότερο, σύμφωνα με μελέτη του 2010.

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network