Καιρός ήταν – Το TikTok θα κάνει «ιδιωτικούς» όλους τους λογαριασμούς παιδιών κάτω των 16 ετών

Καιρός ήταν - Το TikTok θα κάνει «ιδιωτικούς» όλους τους λογαριασμούς παιδιών κάτω των 16 ετών

Στην ανακοίνωση του αυτόματου «κλειδώματος» όλων των λογαριασμών που ανήκουν σε ανηλίκους κάτω των 16 ετών προχώρησε η δημοφιλής εφαρμογή ανάρτησης βίντεο TikTok.

Σε αντίθεση με άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα μεγάλο ποσοστό των χρηστών του TikTok είναι κάτω των 19 ετών. Σύμφωνα με έρευνα της Statista από τον Ιούλιο του 2020, το 32,5% των χρηστών του TikTok είναι μεταξύ 10 και 19 ετών. Οι νέες ρυθμίσεις έχουν σκοπό να προστατεύσουν τους ανήλικους από περισσότερες διαδικτυακές απειλές.

Οι λογαριασμοί των χρηστών με ηλικία κάτω των 16 ετών θα γίνουν αυτόματα «ιδιωτικοί», ενώ οι εγκεκριμένοι ακόλουθοι των νεαρών χρηστών θα έχουν μόνο τη δυνατότητα σχολιασμού των βίντεο που αυτοί αναρτούν.

Στις νέες ρυθμίσεις της εφαρμογής εντάσσεται και ο επιπλέον όρος του να μην μπορούν να προταθούν σε άλλους χρήστες οι λογαριασμοί όσων ανήκουν στις ηλικιακές κατηγορίες 13-15 ετών.

Μία τελευταία και πολύ σημαντική νέα ρύθμιση είναι η σύνδεση των λογαριασμών των γονέων με εκείνους των παιδιών τους, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος σε σχέση με το περιεχόμενο που έρχονται σε επαφή οι νεαροί χρήστες της εφαρμογής.

Αναλυτικά οι αλλαγές στο TikTok ανά ηλικιακή ομάδα:   13 – 15 ετών: Όλοι οι λογαριασμοί χρηστών του TikTok που είναι μεταξύ 13 και 15 ετών θα μετατραπούν αυτόματα σε ιδιωτικούς. Αυτό σημαίνει ότι οι άλλοι χρήστες θα πρέπει να ζητούν άδεια για να δουν τα βίντεό τους και οι ίδιοι πρέπει να εγκρίνουν ποιος θα βλέπει τα βίντεό τους.

Επιπλέον, οι χρήστες αυτών των ηλικιών μπορούν πλέον να επιτρέπουν μόνο στους φίλους τους ή σε κανέναν να σχολιάζει τα βίντεό τους. Επιπλέον, οι χρήστες μεταξύ 13 – 15 ετών δεν μπορούν να προτείνουν τον λογαριασμό τους σε άλλους.

Παράλληλα, οι υπόλοιποι χρήστες δεν θα μπορούν να κατεβάζουν ή να κάνουν remix σε βίντεο χρηστών από 13 έως 15 ετών. 16 – 17 ετών: Μόνο οι φίλοι των χρηστών αυτών μπορούν να κατεβάζουν και να επεξεργάζονται τα βίντεό τους. Βέβαια, οι χρήστες μεταξύ 16 – 17 ετών μπορούν να αλλάξουν αυτήν την επιλογή και να επιτρέπουν σε τρίτους να κατεβάζουν τα βίντεό τους.

Με πληροφορίες από BBC, lifo.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network