20 tips για γονείς που βοηθούν ο ένας τον άλλον στην μετάβαση του παιδιού τους στο σχολείο

20 tips για γονείς που βοηθούν ο ένας τον άλλον στην μετάβαση του παιδιού τους στο σχολείο

13. Συζητήστε τον αριθμό των εξωσχολικών δραστηριοτήτων που συμφωνείτε και οι δύο ότι κινούνται σε λογικά πλαίσια. Δεν χρειάζεται να τρέχετε για να προλάβετε είτε εσείς είτε τα παιδιά σας. Σχεδιάστε ποιος θα πηγαίνει ποιο παιδί πού ή κανονίσετε αν θα αναλάβει κάποιος άλλος αυτά τα καθήκοντα.

14. Περάστε λίγο χρόνο μαζί πριν ξεκινήσετε το σχολείο. Μόνο οι δυο σας. Βοηθάει πολύ στο να αισθανθείτε σαν συνεργάτες που ξεκινούν ένα νέο έτος περιπέτειας. Χωρίς, ωστόσο να χάσετε τη δική σας σχέση.

15. Αν είστε διαζευγμένος, επικοινωνήστε με τον πρώην σύζυγό σας. Συζητήστε τις ρουτίνες και τα χρονοδιαγράμματα των παιδιών. Ενημερώστε τους πριν αρχίσει το σχολείο. Κανονίστε για το πότε θα πηγαίνουν τα παιδιά στο σπίτι του άλλου και ποιος θα είναι υπεύθυνοι για ποιες δραστηριότητες. Τα παιδιά βλέπουν ότι επικοινωνείτε για να τους βοηθήσετε να ξεκινήσουν καλά το έτος.

16. Εάν είστε μονογονέας, βρείτε άλλους γονείς που μπορούν να μοιραστούν το βάρος των ευθυνών. Μοιραστείτε την οδήγηση και την βοήθεια στις εργασίες για το σπίτι. Συζητήστε πιθανές ανησυχίες για το σχολείο και την κοινωνική ζωή των παιδιών.

Σκοπός και στόχος είναι να αισθάνεστε συναισθηματική υποστήριξη ως γονέας.

17. Αν ζείτε και οι δύο γονείς μαζί, καθησυχάστε το παιδί σας λέγοντάς του πόσο πολύ πιστεύετε στις δυνατότητές του. Στις δυνατότητές του τόσο στο να κάνει νέους φίλους όσο και να χειρίζεται νέες καταστάσεις. Πρέπει να ξέρει ότι και οι δυο σας βρίσκεστε δίπλα του καθώς αναζητά νέες ευκαιρίες.

Θα αισθάνεται καλά γνωρίζοντας ότι οι γονείς του είναι ενωμένοι και στο πλάι του.

18. Σχεδιάστε από κοινού πώς κάθε μέλος της οικογένειας θα έχει ελεύθερο χρόνο κάθε μέρα. Η φασαρία μπορεί να σας ξεφύγει, έτσι ώστε να μην αισθάνεστε ποτέ χαλαροί. Κάντε το προτεραιότητα. Αυξάνει την παραγωγικότητα και η ευημερία και η ψυχική υγεία του καθενός παραμένουν σε ανοδική πορεία.

19. Ξεκινήστε να ρυθμίζετε ξανά τις ώρες ύπνου τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά. Τα νέα προγράμματα ίσως απαιτούν νωρίτερο ξύπνημα το πρωί. Ρυθμίστε τα ξυπνητήρια σε σειρά και αποφασίσετε αν κάποιος θα ξυπνάει τον άλλον. Σχεδιάστε επίσης τις ώρες του μπάνιου και του πρωινού.

20. Πάνω απ ‘όλα, όμως, να θυμάστε ότι εκτός από γονείς είστε και σύζυγοι. Σκεφτείτε από τώρα πώς θα βρίσκετε χρόνο να μιλάτε μεταξύ σας κάθε μέρα. Θα πρέπει να βρίσκετε χρόνο τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, για να υποστηρίξετε ο ένας τον άλλο συναισθηματικά. Να δείξετε την αφοσίωσή σας. Ανεξάρτητα από τις επιτυχίες και τις ατυχίες κάθε ημέρας.

Απόδοση Έλενα Θάνου

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network