7 τρόποι για να μπει το παιδί ξανά σε πρόγραμμα

το παιδί ξανά σε πρόγραμμα

Δες μερικές απλές και χρήσιμες συμβουλές για την οργάνωση της σχολικής ζωής του παιδιού!

1. Μπείτε σε πρόγραμμα

Αυτό χρειάζονται τα παιδιά – και οι γονείς. Θέσε προτεραιότητες, φτιάξε λίστες και οργάνωσε σωστά τη ρουτίνα, τα θέματα υγείας και την καθημερινότητα του παιδιού, ώστε να ξεκινήσει καλά η νέα σεζόν και να συνεχιστεί το ίδιο καλά.

2. Βρείτε χρόνο για ύπνο

Τυπικά οι ενήλικες χρειάζονται 7-9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ και τα παιδιά σχολικής ηλικίας 9-11 ώρες. Σύμφωνα με τον αμερικανικό οργανισμό Centers for Disease Control and Prevention, οι μαθητές που κοιμούνται 8,5-9,5 ώρες κάθε βράδυ μπορεί να βελτιώσουν την υγεία, την ακαδημαϊκή τους επίδοση και την ποιότητα της ζωής τους.

3. Κάντε εμβόλιο για τη γρίπη

Κι όμως, μια επιδημία μπορεί να ξεκινήσει και μέσα στον Οκτώβριο. Βάλ’ το στο πρόγραμμα. Ο καλύτερος τρόπος για να την αποφύγεις είναι να κάνετε όλη η οικογένεια το εμβόλιο. Χρειάζονται περίπου 2 εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό για να αναπτυχθούν στο σώμα σας τα αντισώματα που προσφέρουν προστασία από τη γρίπη.

4. Βάλτε στόχο την άσκηση

Παρότι τα παιδιά συνήθως συμπληρώνουν τον απαραίτητο χρόνο φυσικής δραστηριότητας από τα παιχνίδια, δεν αρέσουν σε όλα τα παιδιά (και τους γονείς τους!) οι δραστηριότητες στο ύπαιθρο. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει τουλάχιστον 60 λεπτά φυσική δραστηριότητα, που μπορούν να σπάσουν μέσα στη μέρα, ακόμα και ως περπάτημα ως το σχολείο. Στα μικρότερα παιδιά το ζωηρό παιχνίδι καλύπτει τις ανάγκες άσκησης.

5. Κάνε παιχνίδι τη διατροφή

Η αρχή της σχολικής χρονιάς είναι πάντα χαοτική…

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network