Εσείς θα κάνετε δώρο στη δασκάλα φέτος; 10 απόψεις που ακούσαμε για το θέμα

Εσείς θα κάνετε δώρο στη δασκάλα φέτος; 10 απόψεις που ακούσαμε για το θέμα

Το δώρο στη δασκάλα είναι ένα θέμα που προκύπτει κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Πολλοί γονείς θεωρούν δεδομένο ότι θα προσφέρουν κάτι στον άνθρωπο που ήταν με το παιδί τους όλη τη χρονιά. Μερικοί πάλι το θεωρούν περιττό ενώ κάποιοι άλλοι θα έκαναν ένα δώρο υπό προϋποθέσεις. Μαζέψαμε όλες τις απόψεις που διαβάσαμε και ακούσαμε για να πάρουμε μια εικόνα ως προς το τι πιστεύουν οι γονείς τελικά. Εσείς τι πιστεύετε;

1Όταν τα δώρα προέρχονται απ’ το παιδί προς τη δασκάλα, είναι πράγματι ωραία κίνηση, όταν το κάνει η μαμά, μου φαίνεται λίγο δημοσιοσχετίστικο και δεν μου αρέσει. 

2. Για όλα όσα κάνουν οι δασκάλες πληρώνονται, δεν τα κάνουν τσάμπα. Δεν χρειάζονται και δώρα από πάνω.

3. Δεν χρειάζεται να χαλάσεις χρήματα για ένα δώρο στην δασκάλα. Μπορεί το παιδί να φτιάξει μια όμορφη ζωγραφιά και να την χαρίσει στην δασκάλα του μέσα σε έναν φάκελο, συνοδευόμενη από μια κάρτα με λίγα λόγια αγάπης και εκτίμησης. Δεν χρειάζονται απαραίτητα χρήματα για μια όμορφη κίνηση.

4. Νομίζω ότι κάνοντας δώρα στην δασκάλα δεν πράττετε σωστά. Υπάρχουν γονείς που αδυνατούν οικονομικά να κάνουν δώρα και τα παιδια αισθάνονται άσχημα που βλέπουν τα άλλα παιδιά να δίνουν δώρο και αυτά όχι. Αυτή είναι μια μόδα για να καλοπιάσετε την δασκάλα, ωστόσο, για να το πω λαικά, όλες οι μαμάδες που κάνετε δώρα, χαλάτε την πιάτσα.

5. Εύχομαι να συναντήσω μια τόσο εξαιρετική δασκάλα που να κερδίσει τον σεβασμό μου και την εκτίμησή μου και να της κάνω δώρο με όλη μου την καρδιά. Προς το παρόν δεν μου έχει τύχει.

6. Ως δασκάλα και μητέρα θα ήθελα να πω ότι είναι πολύ συγκινητικό για μένα να λαμβάνω δώρα από γονείς ή παιδιά. Και όταν λέω δώρα, δεν εννοώ κάτι ακριβό. Μια χειροτεχνία από τους μαθητές μου είναι κάτι πολύτιμο για μένα. Το σπίτι μου είναι ήδη γεμάτο από τέτοια δώρα καρδιάς. Όχι, το δώρο δεν είναι μόδα, είναι ένας υπέροχος τρόπος να πεις “ευχαριστώ” σε μια δασκάλα από τη στιγμή που πιστεύεις ότι προσφέρει κάτι στο παιδί σου. Το δώρο δείχνει ότι το παιδί σε αγάπησε γιατί πρόσεξες την ψυχή του και όχι ότι του έβαλες καλούς βαθμούς.

7. Οι δασκάλες είναι δεύτερες μητέρες. Είναι με τα παιδιά μου κάθε μέρα, και μάλιστα μέχρι αργά το απόγευμα. Νομίζω ότι ένα δώρο εκτίμησης το αξίζουν.

8. Ξέρω πολλές δασκάλες που βάζουν λεφτά και από την τσέπη τους προκειμένου να φτιάξουν κάτι όμορφο για την τάξη, για μια εργασία, για μια γιορτή. Σε αυτές θα ήθελα να κάνω όχι μόνο ένα, αλλά 100 δώρα στο τέλος του χρόνου.

9. Θεωρώ ότι η δασκάλα είναι ο σημαντικότερος άνθρωπος στη ζωή του παιδιού μου, μετά από τους γονείς του και τον αδερφό του. Και μόνο γι’ αυτό, ένα δώρο δεν βλάπτει. Αντιθέτως είναι μια αληθινή κίνησης αναγνώρισης του κόπου μιας ολόκληρης χρονιάς.

10. Δεν έχω αντίρρηση να κάνουμε δώρο σε μια δασκάλα, αρκεί να μας εμπνέει. Δώρο ως καθεστώς σε οποιαδήποτε δασκάλα δεν κάνω. Δεν είναι έθιμο το δώρο στη δασκάλα. Όταν το νιώθεις, το κάνεις.

Επιμέλεια Έλενα Θάνου

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network