Κεραμέως: Self test σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Κεραμέως: Self test σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Στο συνολικό προγραμματισμό της σχολικής χρονιάς που σε λίγους μήνες φτάνει στο τέλος της αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός ανακοίνωσε ότι όλα τα σχολεία θα ανοίξουν και πάλι στις 10 Μαΐου 2021. Σύμφωνα με εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής δεν θα πραγματοποιηθούν απολυτήριες και προαγωγικές εξετάσεις και ο βαθμός θα προκύψει από το μέσο όρο Α’ και Β’ Τετραμήνου.

Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε και την παράταση του σχολικού έτους, έως 25 Ιουνίου 2021 για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά και μέχρι 11 Ιουνίου 2021 για Γυμνάσια και Λύκεια.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην ημερομηνία έναρξης των Πανελληνίων Εξετάσεων. 14 Ιουνίου θα ξεκινήσουν για τα ΓΕΛ και 15/6 για τα ΕΠΑΛ.

Τι θα ισχύει για τα σχολεία: Self test και στα νηπιαγωγεία

H κ. Kεραμέως επισήμανε πως τα εμβόλια και τα self είναι δύο ισχυρά όπλα κατά του κορονοϊού, ευχαρίστησε τους μαθητές Λυκείου που συνεργάστηκαν με υπευθυνότητα και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν.

Για τα σχολεία η κ. Κεραμέως τόνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι τα self test, δυο φορές την εβδομάδα, υπογραμμίζοντας ότι η υποχρέωση αφορά και τα παιδιά του νηπιαγωγείου.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network