Παγώνη: Δεν αποκλείεται νέο σκληρό lockdown – Τι είπε για τα σχολεία

Παγώνη: Δεν αποκλείεται νέο σκληρό lockdown - Τι είπε για τα σχολεία

Την εκτίμηση ότι τα κρούσματα του κορονοϊού θα αυξηθούν ραγδαία όταν αποτυπωθούν στα επιδημιολογικά στοιχεία τα δεδομένα από τα ρεβεγιόν και την κινητικότητα των πολιτικών κατά τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, έκανε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η κ. Παγώνη σημείωσε χαρακτηριστικά: “Δεν ξέρουμε τις επόμενες μέρες πόσα θα είναι τα κρούσματα. Η αύξηση που βλέπουμε τώρα είναι από τα κρούσματα των Χριστουγέννων. Της Πρωτοχρονιάς θα είναι περισσότερα”.

“Αυτό δεν είναι lockdown”

Όπως εξήγησε, ο αριθμός των διασωληνωμένων δε μπορεί να πέσει όταν μέσα στις μονάδες πρέπει να μείνουν πάνω από 15 μέρες. Επίσης, αν αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα θα είναι δύσκολα.

Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, η κα Παγώνη σχολίασε πως “δεν είναι lockdown αυτό, ο κόσμος είναι έξω”, ενώ δε δίστασε να πει ότι “δεν αποκλείεται σκληρό lockdown”.

“Οι γιατροί βάζουμε σε προτεραιότητα το σύστημα υγείας. Αυτή τη στιγμή η εικόνα είναι καλύτερη και πρέπει να το κρατήσουμε.”, επεσήμανε.

Κίνδυνος από τους ασυμπτωματικούς – Φόβοι για σχολεία και click away

Στη συνέχεια σημείωσε ότι σε πολλές περιοχές έχουμε ακόμα πολύ αυξημένο ιικό φορτίο και πολύς κόσμος είναι ασυμπτωματικός.

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι τα παιδιά δε μεταδίδουν τόσο πολύ και τόσο εύκολα. “Αυτό που μας φοβίζει είναι ο συνωστισμός έξω από τα σχολεία”.

Τέλος, τόνισε ότι τη Δευτέρα θα γίνει νέα αξιολόγηση των επιδημιολογικών στοιχείων. Click away και λοιπές δραστηριότητες, εκτίμησε ότι πρέπει να ανοίξουν αργότερα, αφού εξεταστούν όλοι οι παράμετροι. “Ας ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία.”

Πηγή: thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network