Πανελλήνιες 2021 | Περίπου 26.000 υποψήφιοι μένουν εκτός Πανεπιστημίων

Πανελλήνιες 2021

Στο 8,27 υπολογίζεται ο χαμηλότερος βαθμός στις πανελλήνιες εξετάσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες της “Καθημερινής”, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανά επιστημονικό πεδίο για τις σχολές που ανήκουν αποκλειστικά σε αυτό, διαμορφώνεται ως εξής:

•Ανθρωπιστικών, νομικών, κοινωνικών σπουδών: ΕΒΕ 8,94
•Θετικών και τεχνολογικών επιστημών: ΕΒΕ 9,58
•Επιστημών υγείας και ζωής: ΕΒΕ 9,70
•Επιστημών οικονομίας και πληροφορικής: ΕΒΕ 8,27

Με βάση τα παραπάνω, ο αριθμός των υποψηφίων που δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός Πανεπιστημίων, υπολογίζεται σε πάνω από 26.οο0.

Κεραμέως: Την επόμενη εβδομάδα η ελάχιστη βάση ανά τμήμα

Η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε ότι “η ελάχιστη βάση εισαγωγής ορίζεται από τον βαθμό των υποψηφίων σε συνδυασμό με τον συντελεστή που επέλεξε κάθε Πανεπιστήμιο. Η ελάχιστη βάση είναι ανά σχολή και ανά τμήμα, είναι ένα σύνθετο σύστημα. Θα βγει την επόμενη εβδομάδα η ελάχιστη βάση ανά τμήμα και σας θυμίζω ότι θέλουμε αποφοίτους, όχι εισαχθέντες”.

“Δεν μας ενδιαφέρει να γίνουν τα παιδιά μας φοιτητές, αλλά να αποφοιτήσουν. Θέλουμε το Πανεπιστήμιο να ανοίγει δρόμους ζωής”, είπε η υπουργός Παιδείας. Σε ό,τι αφορά τη μείωση των εισαχθέντων φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι “έχουμε 9.000 περισσότερα παιδιά από πέρσι, που κρίθηκε ότι δεν πληρούν ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να συμπληρώσουν μηχανογραφικό. Το μηχανογραφικό για πρώτη φορά θα είναι διπλό για την δήλωση Σχολών για τα Πανεπιστήμια, αλλά και για τα δημόσια ΙΕΚ. Μέχρι 27.000 παιδιά μπορούν να εγγραφούν σε δημόσια ΙΕΚ και σε ειδικότητες που έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας”.

Πέρυσι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 90.612 υποψήφιοι και εισήχθησαν 73.560 (οι θέσεις για όσους συμμετείχαν στις πανελλαδικές ήταν 73.687). Επομένως, το 2020 έμειναν εκτός ΑΕΙ 17.052 υποψήφιοι.

Στο τραπέζι σενάριο για εμβολιασμένους φοιτητές στα αμφιθέατρα

Για την επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα, η κ. Κεραμέως είπε ότι και σε αυτό το πεδίο “είναι απόλυτη προτεραιότητα η επιστροφή στην δια ζώσης εκπαίδευση”, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και σε αυτήν την περίπτωση υποχρεωτικός εμβολιασμός για διδακτικό προσωπικό και φοιτητές, ως προϋπόθεση για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

“Περίπου το 75% των εκπαιδευτικών είναι ήδη εμβολιασμένο, ωστόσο δεν φθάνει, χρειαζόμαστε και άλλους εμβολιασμούς, είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε αυτό το όπλο κατά της πανδημίας”, είπε η υπουργός Παιδείας σε ό,τι αφορά την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς και σε αυτήν την περίπτωση να απαντά αν θα υπάρξει μέτρο για υποχρεωτικό εμβολιασμό δασκάλων και καθηγητών, προκειμένου να μπορούν να μπουν στις σχολικές αίθουσες.

Με πληροφορίες από Καθημερινή, Thetoc

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network