Πριν τον Δεκαπενταύγουστο οι βάσεις των Πανελλαδικών | Τι δήλωσε ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας

βάσεις των Πανελλαδικών

Μέχρι τις 20 Ιουλίου, εκτίμησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, ότι θα έχουν συμπληρώσει οι υποψήφιοι τα μηχανογραφικά τους, ώστε πριν το Δεκαπενταύγουστο να ανακοινωθούν οι βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ, ο κ. Κόπτσης δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον 19χρονο πρόσφυγα από το Ιράν, Κουρό Νορμοχαμαντί Μπαιγκί, που αρίστευσε στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.

“Η θέληση και η επιμονή νικά οποιαδήποτε αντιξοότητα και εμπόδιο και ότι αυτό δεν έγινε τυχαία”, δήλωσε ο κ. Κόπτσης λέγοντας ότι για να φτάσει σε αυτό το σημείο το υπουργείο Παιδείας δημιούργησε τις υποδομές.

“Πέρυσι εντάχθηκαν σχεδόν 17.000 παιδιά και από αυτά πάνω από 80% παρακολουθεί μαθήματα. Είναι μεγάλη η πρόοδος στην ένταξη των προσφύγων στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Στόχος μας είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για όλα τα παιδιά”, πρόσθεσε με αφορμή την σπουδαία επίδοση του νεαρού πρόσφυγα που μετέχει της ελληνικής παιδείας.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας αναφερόμενος στις κενές θέσεις εκπαιδευτικών που υπάρχουν στα σχολεία ξεκαθάρισε ότι οι διορισμοί των νέων μόνιμων εκπαιδευτικών ΕΕΠ-ΕΒΠ θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

Μιλώντας για τις φετινές επιδόσεις των μαθητών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ο κ. Κόπτσης τόνισε ότι το 82% είχε επίδοση πάνω από δέκα στη Γλώσσα, το 62% των υποψηφίων στα Αρχαία έγραψε πάνω από δέκα, το 61% στη Χημεία, το 71% στη Βιολογία. Και όπως υποστήριξε, “τα ποσοστά πάνω από τη βάση κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα”.

thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network