Σχολεία: Ρομποτική και σεξουαλική διαπαιδαγώγηση για όλους από τον Σεπτέμβριο

Σχολεία: Ρομποτική και σεξουαλική διαπαιδαγώγηση για όλους από τον Σεπτέμβριο

Στο νηπιαγωγείο από τεσσάρων ετών με δραστηριότητες και στην αγγλική γλώσσα και νέες θεματικές στα σχολεία από το νηπιαγωγείο μέχρι το γυμνάσιο, όπως ρομποτική, εθελοντισμός, οδική ασφάλεια, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, επιχειρηματικότητα, κ.ά, συνθέτουν τη σχολική πραγματικότητα από τον Σεπτέμβριο.

Μιλώντας στον real 97,8 η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα ισχύσουν από τη νέα σχολική χρονιά.

“Θα σας δώσω κάποιες ενδεικτικές αλλαγές. Το νηπιαγωγείο πλέον θα από τεσσάρων ετών σε όλη τη χώρα, ήταν από τα πέντε μέχρι πριν από μερικά χρόνια. Ξεκίνησε σταδιακά η υλοποίηση αυτού του μέτρου και να υπενθυμίσω ότι οι χώρες που έχουν τα καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα είναι χώρες που συστηματικά τις περισσότερες φορές ξεκινούν το νηπιαγωγείο από πιο νωρίς. Άρα τα χρόνια αυτά είναι εξαιρετικά κρίσιμα για να δώσουμε περισσότερα εφόδια στα παιδιά μας. Άρα νηπιαγωγείο από τα τέσσερα σε όλη τη χώρα“.

Δραστηριότητες στα αγγλικά από το νηπιαγωγείο

Η κ. Κεραμέως είπε ότι από τον Σεπτέμβριο θα ενταχθούν στα νηπιαγωγεία της χώρας δραστηριότητες στην αγγλική γλώσσα.

“Θα το πω όπως ακριβώς το νιώθω: γιατί μόνο στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία να γίνονται δραστηριότητες στα αγγλικά και όχι και σε κάθε δημόσιο νηπιαγωγείο της χώρας;” είπε.

Ρομποτική, εθελοντισμός, οδική ασφάλεια και σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία

Επίσης ανέφερε ότι θα υπάρξει μια “αλλαγή φιλοσοφίας στο σχολείο” ώστε να εστιάζει πέρα από τη μετάδοση της γνώσης, και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων.

“Τι εννοώ με τις δεξιότητες; Κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων, ενσυναίσθηση, ομαδική δουλειά. Πώς θα καλλιεργούνται αυτές οι δεξιότητες στα παιδιά μας; Μέσα από νέες θεματικές που μπαίνουν στο σχολείο, όπως ρομποτική, εθελοντισμός, οδική ασφάλεια, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, προστασία του περιβάλλοντος, κλιματική αλλαγή, ανακύκλωση κ.ο.κ., επιχειρηματικότητα. Όλες αυτές οι θεματικές μπαίνουν στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου από το νηπιαγωγείο μέχρι το γυμνάσιο. Κάθε θεματική είναι σταθμισμένη ανά εκπαιδευτική ηλικία” περιέγραψε.

“Επίσης από Σεπτέμβριο ξεκινούν τα διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία, που ήδη έχουμε ιδρύσει. Πλέον θα έχουμε 112 πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Οι εξετάσεις για τα πρότυπα είναι στις 28 Ιουνίου και τώρα που μιλάμε τρέχουν οι αιτήσεις, ενώ οι αιτήσεις για τα πειραματικά σχολεία τρέχουν επίσης και η κλήρωση θα γίνει στις 24 Ιουνίου. Νέα προγράμματα σπουδών: ετοιμάζοντια 453 νέα προγράμματα σπουδών. Έχουμε προγράμματα σπουδών που είναι σε μερικές περιπτώσεις του 1998. Ετοιμάζουμε νέα προγράμματα λοιπόν, που θα οδηγήσουν σε νέα βιβλία” πρόσθεσε.

thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network