«Το Παγκάκι της Φιλίας» σε ελληνικό σχολείο – Για να μην μένει κανένα παιδί μόνο του στο διάλειμμα

«Το Παγκάκι της Φιλίας» σε ελληνικό σχολείο - Για να μην μένει κανένα παιδί μόνο του στο διάλειμμα

Όλα ξεκίνησαν από τον 10χρονο Christian Back. Ο μικρός και η οικογένειά του έπρεπε να μετακομίσει από τις ΗΠΑ στη Γερμανία. Οι γονείς του Christian αναζητούσαν σχολείο για τον μικρό τους γιο κοιτάζοντας διάφορες φωτογραφίες σχολείων. Ο μικρός, σε μία από αυτές είδε ένα παγκάκι που έγραφε «παγκάκι φιλίας» και τελικά πήρε την απόφαση να πάει σε αυτό το σχολείο.

Το «παγκάκι φιλίας» είναι ουσιαστικά ένα κάλεσμα για φιλία. Εκεί μπορεί να κάθεται όποιο παιδί νιώθει μόνο του ώστε να ειδοποιεί με αυτόν τον τρόπο τα άλλα παιδιά να παίξουν μαζί του. Αν και τελικά η οικογένεια του Christian δεν χρειάστηκε να μετακομίσει στη Γερμανία, η ιδέα με το παγκάκι ήταν κάτι που δεν ξέχασε ποτέ, γι’ αυτό και την εφάρμοσε στο σχολείο του στις ΗΠΑ. Την εξαιρετική αυτή ενέργεια υιοθέτησαν περίπου, 2000 σχολεία.

Να λοιπόν που το “παγκάκι της φιλίας” ταξίδεψε και στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο προαύλιο του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Δούκα . Η υλοποίηση του οφείλεται στην δασκάλα Κατερίνα Μπαλτήρα που ζήτησε την βοήθεια της μαθητικής ομάδας  Doukas BTEC Foundation in Art & Design ώστε να σχεδιαστεί και να διακοσμηθεί αυτή η υπέροχη γωνιά με λέξεις όπως «Αγαπώ», «Ακούω», «Εμπιστεύομαι», «Μοιράζομαι», «Νιώθω Ασφάλεια», «Ονειρεύομαι», «Σέβομαι», «Συγχωρώ» και «Χαίρομαι.

Το Παγκάκι της Φιλίας είναι ένα σημείο συνάντησης

– Για όποιο παιδί νιώθει μόνο & θα ήθελε να γνωρίσει νέους φίλους
– Για όποιο παιδί θα ήθελε να βοηθήσει έναν συμμαθητή του που δεν έχει φίλους.
– Για όποιο παιδί θέλει να συζητήσει με τον συμμαθητή του και να λύσουν μία διαφωνία.
– Για τους φίλους της Α’ & Ε’ Τάξης που “Πάνε Μαζί”, ώστε να μπορούν να μοιράζονται τα νέα τους.

Ελπίζουμε σύντομα να το δούμε και σε άλλα ελληνικά σχολεία.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network