8 παράπονα που σίγουρα θέλει να κάνει ένας μπαμπάς

8 παράπονα που σίγουρα θέλει να κάνει ένας μπαμπάς

Νέα μαμά και νέος μπαμπάς: Κανείς από τους δυο σας δεν είναι ειδικός στην ανατροφή όταν φέρνετε στον κόσμο το πρώτο σας παιδί… σωστά; Περίπου; Καλά, η νέα μαμά ξέρει πάντα καλύτερα. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύει.

Και επειδή πολλές νέες μαμάδες φίλες και γνωστές μας θίγουν συχνά το πόσο ευέξαπτος έγινε μετά τη γέννηση του μωρού ο σύντροφός τους, εμείς ρωτήσαμε και πήραμε την αντρική οπτική.

Ρωτήσαμε 5 μπαμπάδες νέους αλλά και με πιο μεγάλα παιδιά, και καταλήξαμε στα 8 πιο κοινά παράπονά τους. Και, ναι, μπορούμε να σου πούμε τι είναι αυτό που κάνουμε οι περισσότερες μαμάδες και εκνευρίζουμε τον νέο μπαμπά!

1. Με κάνει να νιώθω γονιός δεύτερης κατηγορίας

Με κάθε κουβέντα που της λέω του τύπου, «γιατί δεν δοκιμάζεις να του δώσεις πιπίλα», με κοιτάζει λες και της είπα να περπατήσει με τα χέρια μέχρι το μπαλκόνι και να απλώσει με τα πόδια τη μπουγάδα. Αν, δε, μπει στο δωμάτιο την ώρα που αλλάζω το μωρό θα διαπιστώσει πως τα κάνω όλα λάθος, θα μπει στη μέση και θα βάλει «σωστά» την κρέμα και την πάνα στο μωρό κι εγώ θα κάτσω και θα κοιτάζω. Ξέρω πως δεν το κάνει για να με απογοητεύσει, και μπορεί όντως να μην αλλάζω το μωρό με την ίδια ευκολία και ταχύτητα όπως εκείνη, αλλά θα εκπλαγεί αν με αφήσει μερικές φορές να προσπαθήσω και να μάθω κι εγώ. Και θα νιώσω πιο κοντά στο μωρό μου και θα μπορώ να συμμετέχω περισσότερο (και να την ξεκουράζω) στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

2. Μου κλέβει το χρόνο με το μωρό μου

Όταν δουλεύουμε και οι δύο, ο χρόνος μας με το μωρό είναι πολύτιμος. Και το να κάνω την κόρη μου μπάνιο ή να της διαβάσω ένα παραμύθι είναι από τις λίγες ευκαιρίες που έχω να είμαστε μόνο οι δυο μας. Το ξέρω πως είναι υπέροχο να περνάμε οι τρεις μας οικογενειακές στιγμές, θα ήθελα όμως λίγο χρόνο μόνος με το μωρό μου για να δεθούμε συναισθηματικά και να το απολαύσω.

3. Μου αναλογεί μόνο το πρακτικό κομμάτι της οικογενειακής ζωής

Ναι, θα πάω στο σούπερ μάρκετ, θα μαγειρέψω, θα απλώσω τα ρούχα, θα σκουπίσω κιόλας επειδή η γυναίκα μου κοιμίζει/θηλάζει/ταΐζει το μωρό. Δεν μπορεί όμως να μου αναλογεί μόνο αυτό το πρακτικό και βαρετό κομμάτι της οικογενειακής ζωής! Θέλω κι εγώ να παίξω με το μωρό, να το ταΐσω την πρώτη του φρουτόκρεμα, να του τραγουδήσω, να το πάω βόλτα με το καροτσάκι. Αν περνάω όλο τον ελεύθερο χρόνο μου κάνοντας δουλειές και διεκπεραιώνοντας υποχρεώσεις, νιώθω ότι χάνω όλη τη διασκέδαση και τη χαρά που σημαίνει ένα μωρό στο σπίτι.

4. Πού πήγε η γυναίκα μου

Είμαι απόλυτα ευγνώμων και τη θαυμάζω που έχει γίνει η καλύτερη μαμά του κόσμου από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε το παιδί μας. Είναι συνέχεια στο πλευρό του γιου μας, ξυπνάει με τον παραμικρό ήχο από την κούνια του, παίζει μαζί του, του τραγουδάει, του μαθαίνει ένα σωρό πράγματα, τον ενθαρρύνει, διαλέγει με προσοχή το φαγητό του. Νιώθουν όμως και οι άλλοι νέοι μπαμπάδες την ίδια μοναξιά; Πού πήγε η γυναίκα μου; Πότε θα έχει ξανά λίγο χρόνο για εμάς (για μένα); Πότε θα με ρωτήσει ξανά πώς ήταν η μέρα μου; Και πότε θα δεχτεί να αφήσει το μωρό στη μαμά της ένα βράδυ για να βγούμε οι δυο μας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network