20 (πιο ρεαλιστικούς) στόχους που έχω βάλει για τον εαυτό μου και για τα παιδιά μου

20 (πιο ρεαλιστικούς) στόχους που έχω βάλει για τον εαυτό μου και για τα παιδιά μου

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου αναθεωρεί τη λίστα με τις κλισέ Νέες Αποφάσεις της Νέας Χρονιάς και στη θέση των παλιών στόχων βάζει νέους, πιο ρεαλιστικούς

#1. Το παλιό resolution: Θα πίνω τον καφέ μου προτού κρυώσει.

Το νέο resolution: Θα πίνω φρέντο χειμώνα – καλοκαίρι, ώστε να λυθεί επιτέλους αυτό το κλισέ προβληματάκι.

#2. Το παλιό resolution: Θα περνάω περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μου.

To νέο resolution: Θα περνάω όσο περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μου μπορώ αλλά και όσο θέλω – κι αν καμιά φορά προτιμώ να πάω να χαζέψω στα μαγαζιά μετά τη δουλειά, θα το κάνω χωρίς να με φάνε οι μαύρες τύψεις ότι είμαι η Χειρότερη Μάνα του Κόσμου.

#3. Το παλιό resolution: Θα πηγαίνω στην τουαλέτα μόνη μου

Το νέο resolution: θα αποδεχθώ πως το να κλείνομαι μόνη μου στην τουαλέτα και εκείνες απ’ έξω να ουρλιάζουν «μανούλα ΑΝΟΙΞΕ!» είναι απείρως  χειρότερο από το να κάνω τσίσα με παρέα.

#4. Το παλιό resolution: Θα μάθω μια ξένη γλώσσα.

To νέο resolution: Θα χρησιμοποιώ καλύτερα την γλώσσα που ήδη ξέρω, ώστε να μην ακούνε τα παιδιά μου τη μαμά τους να λέει 30 φορές τη μέρα τη λέξη «σούπερ», αλλά και τις λέξεις «υπέροχα», «φανταστικά», «θαυμάσια», «σπουδαία» κ.α.

#5. Το παλιό resolution: Θα πηγαίνω τα παιδιά μου σε περισσότερες δραστηριότητες, δημιουργικές ασχολίες, θεατρικές παραστάσεις κλπ.  

To νέο resolution: Θα πηγαίνω τα παιδιά μου σε ό,τι μου φαίνεται ενδιαφέρον και χρήσιμο για εκείνα και όχι σε ό,τι ακούω και διαβάζω εδώ κι εκεί, ενώ θα περάσουμε και πολλά απογεύματα του 2019 κάνοντας την δραστηριότητα «εποικοδομητικό τίποτα», τη δημιουργική ασχολία «1000 τρόποι να βαριόμαστε παρέα», παρακολουθώντας την θεατρική παράσταση «η Μεγάλη Ανία και Άλλες Ιστορίες» κ.ο.κ.

#6.Το παλιό resolution: Θα βλέπω περισσότερες hot σειρές για να μην νιώθω ούφο όποτε ο κόσμος τις συζητάει.

Το νέο resolution: θα βλέπω ό,τι με ξεκουράζει και με διασκεδάζει, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα δω για εκατοστή φορά Gossip Girl σε επανάληψη.

#7.Το παλιό resolution: Δεν θα μιλάω στο τηλέφωνο μπροστά στα παιδιά για να μην τα παραμελώ  

Το νέο resolution: Δεν θα μιλάω στο τηλέφωνο μπροστά στα παιδιά για να μην παρεμβάλλεται στα επαγγελματικά μου τηλεφωνήματα η Ισαβέλλα να τραγουδάει το «στου Μανόλη την ταβέρνα».

#8.Το παλιό resolution: Θα μαγειρεύω κάθε εβδομάδα νέες, υγιεινές συνταγές από βιβλία και blogs που προτείνουν έξυπνους τρόπους για να παίρνουν τα παιδιά περισσότερες βιταμίνες.  

To νέο resolution: Θα μαγειρεύω όσο το δυνατόν καλύτερες εκδοχές των φαγητών που ευχαριστιέμαι να φτιάχνω – γιατί ως γνωστόν το βασικότερο συστατικό για να είναι νόστιμο και θρεπτικό το φαγητό είναι να το φτιάχνεις με αγάπη.

#9. Το παλιό resolution: Θα ασχοληθώ σοβαρά με το σχεδιασμό του μέλλοντος τους, θα διαλέξω σχολεία, πανεπιστήμια, ωδεία, φροντιστήρια ξένων γλωσσών κλπ.

To νέο resolution: Η Ισαβέλλα φέτος θα γίνει 4. Η Βικτώρια θα γίνει 2. Προλαβαίνουμε να ασχοληθούμε αύριο με το Αύριο και να επικεντρωθούμε σήμερα στο Σήμερα.

#10. Το παλιό resolution: θα διαβάσω βιβλία

Το νέο resolution: θα διαβάσω περισσότερα κανονικά βιβλία για ενήλικες, γιατί το 2018 διάβασα βιβλία μεν, αλλά στον απολογισμό διαπίστωσα πως ήταν όλα είτε παιδικά παραμύθια, είτε βιβλία παιδοψυχολογίας.

#11. Το παλιό resolution: Θα φτιάξω το παιδικό δωμάτιο σαν αυτά που βλέπω στο Pinterest.

To νέο resolution: Θα προσθέσω στο παιδικό δωμάτιο chic λεπτομέρειες εδώ κι εκεί και θα φωτογραφίζω μόνο αυτές τις γωνίτσες για να αισθάνομαι καλά – κι ας είναι το υπόλοιπο δωμάτιο σαν διασταύρωση παιδότοπου με κοτέτσι, αρκεί που αρέσει σε εκείνες.

Διάβασε τη συνέχεια στο missbloom.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network