Γιατί νιώθουμε κουρασμένες όταν αλλάζει ο καιρός; Τρόποι για να αποκτήσουμε οι (κουρασμένες) μαμάδες και πάλι ενέργεια

Γιατί νιώθουμε κουρασμένες όταν αλλάζει ο καιρός; Τρόποι για να αποκτήσουμε οι (κουρασμένες) μαμάδες και πάλι ενέργεια

Γιατί νιώθεις τόσο κουρασμένη όταν αλλάζει η εποχή; Παρόλο που οι ειδικοί δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν τον ακριβή μηχανισμό που προκαλεί αυτή την ατονία, ο πιθανότερος λόγος είναι ότι οφείλεται στην δυσκολία του οργανισμού να συγχρονίσει το βιολογικό του ρολόι καθώς και στο γεγονός ότι όσο η θερμοκρασία αλλά και τα επίπεδα υγρασίας στο εξωτερικό περιβάλλον αλλάζουν, τόσο περισσότερο καταπονείται το σώμα, καθώς αυξάνεται η προσπάθειά του να ανταποκριθεί σ’ αυτές τις αλλαγές.

Tips για να αποκτήσεις και πάλι ενέργεια

Ενυδάτωση εκ των έσω… Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία η ενυδάτωση του οργανισμού είναι εξαιρετικά σημαντική. Φρόντισε λοιπόν να αυξήσεις την κατανάλωση υγρών. Να θυμάσαι ότι εκτός από το νερό και τους χυμούς, εξίσου… ενυδατικά μπορούν να λειτουργήσουν και τα φρούτα καθώς και οι κρύες σούπες. Προσοχή όμως: μην πέσεις στην παγίδα να θεωρήσεις το αλκοόλ ως πηγή ενυδάτωσης.

…και απ’ έξω Μπορείς να σκεφτείς καλύτερο τρόπο για να τονωθείς από ένα ντους; Ιδανικά, ακολούθησε την τεχνική του “σκοτσέζικου ντους”: φρόντισε να εναλλάσσεις τη θερμοκρασία του νερού από ζεστό σε κρύο. Μ’ αυτό τον τρόπο θα τονώσεις την κυκλοφορία του αίματος, θα ισορροπήσεις τη θερμοκρασία του σώματός σου και θα αποκτήσεις άμεσα ενέργεια.

Φάε σωστά. Στην προσπάθειά σου να ξανακερδίσεις τη χαμένη σου ενέργεια έχεις πολλούς διατροφικούς συμμάχους. Πρωταγωνιστές αποδεικνύονται οι τροφές που είναι πλούσιες σε σε σύνθετους υδατάνθρακες (π.χ. ζυμαρικά ολικής άλεσης). Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι η κατανάλωση τους θα βοηθήσει το σώμα σου να αποθηκεύσει ενέργεια στους μυς οι οποίοι θα την απελευθερώσουν αργά και σταθερά όταν τη χρειάζονται.

Διάβασε περισσότερα στο Shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network