Ένας μπαμπάς δίνει τις πιο πρακτικές συμβουλές στο Internet: Ο διασκεδαστικός τρόπος για να μη φωνάζει στα παιδιά του

Ένας μπαμπάς δίνει τις πιο πρακτικές συμβουλές στο Internet: Ο διασκεδαστικός τρόπος για να μη φωνάζει στα παιδιά του

Ο Greg Mullin είναι καθηγητής ψυχολογίας και μαζί με τη σύζυγό του έχουν δημιουργήσει ένα προφίλ στο Instagram όπου δίνουν πρακτικές συμβουλές για ζητήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι γονείς.

Σε μια πρόσφατη ανάρτησή του, ο Greg με πολύ αστείο τρόπο δίνει τα tips του στους γονείς, όπως και ο ίδιος, προσπαθούν να μην φωνάξουν στα παιδιά τους. Μιλώντας για μια στιγμή που πέρασε ο ίδιος με τον γιο του, είπε:

“Είπα στον γιο μου ότι είναι ώρα να μαζέψουμε τα παιχνίδια του, όταν τελειώσαμε να παίζουμε με τα τουβλάκια. Αλλά είπε όχι. Είχα αμέσως την τάση να του κάνω κήρυγμα και να του φωνάξω ότι “πρέπει” να μαζεύουμε πάντα, απειλώντας ότι “αν δεν τα μαζέψεις, θα τα πάρω και δεν θα ξανά-παίξεις με αυτά”, όπως έχω κάνει στο παρελθόν και με τις κόρες μου”, περιέγραψε.

Πειθαρχία χωρίς φωνές: Ο ψυχοθεραπευτής Αριστοτέλης Βάθης μας εξηγεί πώς να εφαρμόσουμε τη θετική γονεϊκότητα

Αντίθετα, όμως, εκείνη τη στιγμή αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό: “Άρχισα να τα μαζεύω μόνος μου τραγουδώντας με χαρά. Μετά από 15 δευτερόλεπτα άρχισε να με βοηθάει. Ήταν διασκεδαστικό”.

Ο ψυχολόγος ανέφερε ότι ως γονιός πρέπει να θέτει όρια και κανόνες, αλλά δεν έχει πάντα τη διάθεση να κάνει κήρυγμα. Δεν θέλει να κριτικάρει συνέχεια ό,τι κάνουν τα παιδιά. Κάποιες φορές απλά θέλει να γίνεται το καλό παράδειγμα που θα μιμηθούν τα παιδιά του.

Δες το βίντεό του:


 Διάβασε επίσης:

Γιατί οι φωνές πριν τον ύπνο είναι ό,τι χειρότερο για την ψυχολογία των παιδιών ;

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network