3 υπέροχα βιβλία που βοηθούν τη μαμά να εξηγήσει στο παιδί τον κόσμο

3 υπέροχα βιβλία που βοηθούν τη μαμά να εξηγήσει στο παιδί τον κόσμο

Πώς βάζεις ένα μικρό παιδάκι σε ρουτίνα; Πώς του εξηγείς ότι τώρα μεγαλώνει και πρέπει να υπάρξουν κανόνες; Στο τι ώρα πέφτουμε για ύπνο και τι ώρα ξυπνάμε, στο πώς παίζουμε με τα άλλα παιδιά;

Φθινόπωρο. Η εποχή των μεγάλων αλλαγών και των πολλών ενάρξεων. Είτε ήμασταν μαθητές είτε τώρα που είμαστε γονείς, κάθε φθινόπωρο σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα.

Σχολεία, φροντιστήρια και δραστηριότητες… Ένας γλυκός χαμός. Όσοι έχετε μεγαλύτερα παιδιά, έχετε πια συνηθίσει. Κι εσείς και αυτά.

Τι γίνεται όμως με τα μικρότερα; Αυτά που πρώτη φορά θα πάνε στον παιδικό ή εκείνα που πρώτη φορά από το νηπιαγωγείο πάνε στο δημοτικό; Αυτές κι αν είναι μεγάλες αλλαγές και ορόσημα.

Συνήθως οι μαμάδες ξεκινάνε την προσαρμογή λίγο νωρίτερα. Το καλοκαίρι δεν υπάρχει πρόγραμμα που να δεσμεύει, ξυπνάνε συνήθως ό,τι ώρα θέλουν, ειδικά όταν είναι σε μικρή ηλικία.

Το φθινόπωρο όμως το ξυπνητήρι αρχίζει να κουδουνίζει από νωρίς.

Έψαξα πολύ να βρω βιβλία που να βοηθάνε σε αυτήν ακριβώς τη μετάβαση. Βιβλία διασκεδαστικά και με εικονογράφηση που να εισάγουν τα παιδιά με όμορφο τρόπο σε καταστάσεις που θα βρεθούν για πρώτη φορά.

Έτσι έπεσε στα χέρια μου η σειρά Μαθαίνοντας ανάγνωση – Πρώτες εμπειρίες, από τις Εκδόσεις Παρισιάνου.

Μία σειρά βιβλίων που με χιουμοριστικό τρόπο μυεί τους μικρούς μας ήρωες σε πρώτες εμπειρίες όπως το σχολείο, το αεροπλάνο, ο οδοντίατρος και τόσα άλλα.

Έπειτα, βρήκα και μία άλλη πρωταγωνίστρια: την Κόνι. Μια σειρά βιβλίων με ιστορίες που εξηγούν τον κόσμο. Η Κόνι μαθαίνει κολύμπι, ποδήλατο, μουσική, χορό, πηγαίνει στο σχολείο! Με αυτά τα βιβλία σκέφτηκα ότι θα μπορέσω να τους εξηγήσω όλα τα ευχάριστα που ξεκινούν και έπονται, συν του ότι τα απλά κείμενα των βιβλίων σε λίγο θα μπορούν να διαβάζονται από τα ίδια.

 Το τρίτο βιβλίο που επέλεξα ήταν της σειράς Έτοιμοι για Μάθηση. Βιβλία που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη, εκπαιδεύουν τα παιδιά στο να ελέγχουν τα συναισθήματά τους, να σέβονται τη διαφορετικότητα, να συνεργάζονται και να έχουν στοχοπροσήλωση.

Τα βιβλία αυτά μπορείτε να τα βρείτε στο parisianou.gr/paidika-vivlia

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network