Μαμά, βαριέμαι! Tα 2 εκπαιδευτικά παιχνίδια που με έσωσαν!

Μαμά, βαριέμαι! Tα 2 εκπαιδευτικά παιχνίδια που με έσωσαν!

Κάθε μαμά έχει ακούσει -πολλές φορές!- τη διαβόητη φράση “μαμά, βαριέμαι!” και σπάμε όλες το κεφάλι μας πώς θα απασχολήσουμε τα παιδιά μας δημιουργικά αυτές τις καλοκαιρινές μέρες.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι τόσο εύκολο να κρατήσεις απασχολημένο ένα μικρό παιδί αν δεν είσαι κι εσύ από πάνω του. Κι αφού θα σταματήσεις έτσι κι αλλιώς ό,τι κάνεις για να παίξεις, τουλάχιστον διάλεξε κάποιες δραστηριότητες που θα διασκεδάσουν το παιδί αλλά θα το βοηθήσουν να μάθει και να καταλάβει λίγο καλύτερα τον κόσμο γύρω του.

Διασκεδαστικό μάθημα φυσικής

Τα παιδιά λατρεύουν το νερό και τα παιχνίδια με το νερό μπορεί να μετατραπούν σε ένα τέλειο μάθημα φυσικής! Πώς μπορείς να παίξεις με το μικρό σου ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα βασικές αρχές της φυσικής;

Στρώσε πετσέτες στη βεράντα (για να μη γλιστρήσετε – αν έχεις κήπο εννοείται πως τον προτιμάς), γέμισε δύο λεκάνες με νερό και φέρε έξω μικρά παιχνίδια ή σκεύη απ’ την κουζίνα σου.

Κάποια από αυτά θα επιπλέουν, άλλα θα βυθίζονται, μπορείς να χρησιμοποιήσεις δοχεία διαφορετικού σχήματος για να διαπιστώσετε με το παιδί τις διαφορές στον όγκο, να του μιλήσεις για τις ιδιότητες των υγρών, μέχρι και να φτιάξετε συγκοινωνούντα δοχεία με καλαμάκια!

Διασκεδαστικό μάθημα χημείας

Αυτό το παιχνίδι το λάτρευαν τα παιδιά μου! Φτιάξτε με πλαστελίνη έναν κώνο ηφαιστείου και βάλε τον μέσα σε μια μικρή λεκάνη. Μέσα στον κώνο ρίξε μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα.

Προκάλεσε… ηφαιστειακή έκρηξη, προσθέτοντας λίγο ξύδι μέσα στη σόδα! Θα αφρίσει και θα χυθεί σαν καυτή λάβα από ηφαίστειο.

Tip #1: Αυτό το παιχνίδι είναι πολύ διασκεδαστικό και για ένα μικρό παιδικό πάρτι ή όταν έχει το μικρό σου καλέσει φίλους.

Tip #2: Θέλεις να το κάνεις ακόμη πιο ενδιαφέρον; Αγόρασε ένα βιβλίο που θα μιλά με λόγια κατάλληλα για την ηλικία του παιδιού σου για τη γεωλογία, για τα στρώματα της Γης, για τα βουνά και για τα ηφαίστεια.

shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network