Κοζάνη – Ροτβάιλερ: Ένοχοι οι ιδιοκτήτες για τον θάνατο 5χρονου

Κοζάνη - Ροτβάιλερ: Ένοχοι οι ιδιοκτήτες για τον θάνατο 5χρονου

Ολοκληρώθηκε η δίκη στην Κοζάνη για την επίθεση των ροτβάιλερ σε 5χρονο, ο οποίος έχασε τη ζωή του, με το δικαστήριο να κρίνει ένοχους τους ιδιοκτήτες.

Κρίθηκαν ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 5χρονου από επίθεση ροτβάιλερ στην Κοζάνη. Το παιδί είχε χάσει τη ζωή του μετά την επίθεση που δέχτηκε από ροτβάιλερ σε εξοχική κατοικία, την Κυριακή του Πάσχα του 2016.

Υπενθυμίζεται ότι το 2018 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Κοζάνης είχε επιδικάσει αποζημίωση πάνω από 160.000 ευρώ στη μητέρα του 5χρονου.

Οι δύο κατηγορούμενοι ήταν ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στο kozanimedia.gr, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 χρόνια στον καθένα, η οποία είναι εξαγοράσιμη. Ειδικότερα, υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής προς 20 ευρώ την ημέρα έκαστος.

Στους καταδικασθέντες επιβλήθηκε επίσης:

Ποινή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα,
εμφάνιση κάθε 1η και 16η του μήνα στην Αστυνομία,
να μην αποκτήσουν νέο σκύλο οποιασδήποτε ράτσας και
την καταβολή εγγυοδοσίας 10.000 έκαστος μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Κοζάνη: Τι είπε η εισαγγελέας στη δίκη για την επίθεση ροτβάιλερ στον 5χρονο

Σύμφωνα με την αγόρευσή της η εισαγγελέας είπε μεταξύ άλλων: «Αντίθετα στη λογική και στα δεδομένα ήταν η επιχειρηματολογία των κατηγορουμένων. Δεν ήταν ικανά τα μέτρα ασφαλείας να τα κρατήσουν τα σκυλιά. Έπρεπε τα μέτρα να ήταν αντίστοιχα ενός κυνοκομείου και τα σκυλιά δεν είχαν την κατάλληλη εκπαίδευση».

Και πρόσθεσε: «Είναι αυτονόητο ότι ως συνιδιοκτήτες της οικίας, αυτόματα είστε συνιδιοκτήτες και των σκυλιών και φέρετε και δύο την ευθύνη. Δεν υπήρχε ιατρικό σφάλμα από την κατάθεση του κυρίου Δουλγεράκη, άρα ο θάνατος του μικρού αυτού παιδιού οφείλεται στα δαγκώματα των σκυλιών της ιδιοκτησίας σας άρα ευθύνεστε εσείς».

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network