Μια γυναίκα κατηγορείται πως θηλάζει δημοσίως για να προκαλεί τους άντρες

Μια γυναίκα κατηγορείται πως θηλάζει δημοσίως για να προκαλεί τους άντρες

Με καλλιτεχνικές αλλά και γυμνές φωτογραφίες της αποφάσισε να απαντήσει μια μητέρα σε όσους την κατηγορούν πως προσπαθεί να «κλέψει» τους άντρες άλλων γυναικών με το να θηλάζει δημοσίως την δυόμιση ετών κόρη της.

Η Reka Nyari, αποκάλυψε πως ήταν σε μια πτήση από Νέα Υόρκη προς Βουδαπέστη με την 34 μηνών κόρη της, Ilo, όταν ξαφνικά μια γυναίκα που καθόταν μπροστά της άρχισε να της φωνάζει και να την καθυβρίζει επειδή θήλαζε. «Με είπε “σιχαμένη” κι ακολούθησαν ακόμη χειρότεροι χαρακτηρισμοί. Νόμιζε ότι προσπαθώ να της κλέψω τον άντρα ενώ εγώ απλώς θήλαζα ήρεμα την κόρη μου κατά την προσγείωση», εξηγεί.

Μια γυναίκα κατηγορείται πως θηλάζει δημοσίως για να προκαλεί τους άντρες

Η 39χρονη φωτογράφος, που μετρά περισσότερους από 31.000 followers στο Instagram, χρησιμοποιεί τον λογαριασμό της για να προωθεί τα πλεονεκτήματα του θηλασμού, κοινοποιώντας φωτογραφίες της με την κόρη της.    Θηλάζει την κόρη της από τότε που γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2015 και δεν έχει σταματήσει, επιμένοντας πως το να θηλάζει το παιδί και μετά την ηλικία του ενός έτους ωφελεί μακροπρόθεσμα τόσο το ίδιο όσο και τη μητέρα.

Η Reka, που έχει καταγωγή από την Φινλανδία, θηλάζει την Ilo οπουδήποτε χρειαστεί, ακόμη κι αν πρόκειται για δημόσιο χώρο. «Θηλάζω οπουδήποτε κι οποτεδήποτε πεινάσει το παιδί μου. Τώρα που μεγάλωσε δεν συμβαίνει πλέον τόσο συχνά, αλλά όταν ήταν βρέφος, το έκανα παντού- εστιατόρια, καταστήματα, συναντήσεις, δρόμους, στο μετρό, οπουδήποτε», εξηγεί, σημειώνοντας πως είναι ο τρόπος της να προκαλεί τις κοινωνικές νόρμες. «Βασικά το έκανα και περίμενα κάποιον να αρχίσει τις παρατηρήσεις για να υπερασπίζομαι μετά τον θηλασμό», λέει.

Μια γυναίκα κατηγορείται πως θηλάζει δημοσίως για να προκαλεί τους άντρες

Μια γυναίκα κατηγορείται πως θηλάζει δημοσίως για να προκαλεί τους άντρες

Όπως τονίζει, υπάρχουν αρκετοί που την κατακρίνουν επειδή θηλάζει δημόσια, και το παράδοξο είναι πως οι περισσότερες αντιδράσεις προέρχονται από γυναίκες. «Είναι ενοχλητικό πόσο επικριτικός μπορεί να γίνει ο κόσμος απέναντι στις γυναίκες που θηλάζουν και πόσο πολύ τείνουν να σεξουαλικοποιούν το στήθος και την θηλή», λέει η Reka.

Η Reka εξηγεί πως τώρα που η κόρη της είναι σχεδόν τριών ετών, οι αντιδράσεις είναι συνεχώς και πιο έντονες. «Με κατακρίνουν πάρα πολύ. Οι φίλοι μου γυρίζουν αποδοκιμαστικά το βλέμμα, με κοιτάζουν έντονα και μου λένε να σταματήσω. Μου λένε πως αυτό δεν κάνει καλό στο παιδί μου και πως αυτό που κάνω είναι εγωιστικό, ενοχλητικό και διεστραμμένο. Παθαίνουν σοκ όταν με βλέπουν», παραδέχεται η ίδια.

Όσες αντιδράσεις κι αν προκαλεί όμως, η 39χρονη μητέρα λέει πως δεν πτοείται και θα συνεχίζει να θηλάζει. «Γιατί μια μητέρα που θηλάζει ενοχλεί τόσο πολύ τον κόσμο; Είναι τελείως αβάσιμος ο θυμός τους. Το να θηλάζεις ή όχι είναι προσωπική επιλογή. Αυτό είναι το στήθος μου, άκουσέ το να βρυχάται!», καταλήγει.

www.lifo.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network