Μην βάζεις φαγητό στα παιδιά σου όταν πεινάς – τους βάζεις περισσότερο

Μην βάζεις φαγητό στα παιδιά σου όταν πεινάς - τους βάζεις περισσότερο

Όλοι γνωρίζουμε τη δύναμη της πείνας. Μπορεί να μας κάνει να σπάσουμε μια δίαιτα, να μας στείλει μες τη νύχτα στο ψυγείο και να μας κάνει να καταναλώσουμε τεράστιες ποσότητες φαγητού σε ελάχιστο χρόνο. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες μάλιστα, αν είμαστε μητέρες, η πείνα μας μπορεί να μας ωθήσει στο να βάλουμε διπλή μερίδα φαγητού στα πιάτα των παιδιών μας.

Όταν μια μητέρα πεινάει, υποθέτει ασυνείδητα ότι το παιδί της πεινάει το ίδιο η περισσότερο από εκείνη, με αποτέλεσμα αν ετοιμάζεται να γεμίσει το πιάτο του ενώ το στομάχι της είναι άδειο, θα του βάλει τεράστια ποσότητα φαγητού, ή έστω, πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θα έπρεπε, ή που μπορεί να φάει το παιδί.

Πολλές μητέρες διατηρούμε την ψευδαίσθηση πως το παιδί μας θα σταματήσει να τρώει αν νιώσει κορεσμό. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει. Τα μικρά παιδιά συνήθως παρουσιάζουν μια δυσκολία στο να καταλάβουν πότε είναι χορτάτα, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Όσο περισσότερο φαγητό τους βάλεις στο πιάτο, τόσο περισσότερο θα φάνε, εκτός αν μιλάμε για μπρόκολο.

Καλό είναι λοιπόν, όταν σερβίρουμε τα παιδιά μας το μεσημέρι ή το βράδυ, να το κάνουμε με γεμάτο στομάχι, ώστε να μην φορτώνουμε το πιάτο τους με περισσότερη ποσότητα, που σύντομα θα φανεί στη ζυγαριά.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network