Ο 14χρονος Κλεάνθης εμβολιάστηκε «για να κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο»!

Ο 14χρονος Κλεάνθης εμβολιάστηκε «για να κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο»!

Ο Κλεάνθης είναι μόλις 14 ετών. Πριν δυο εβδομάδες έκανε συνοδευόμενος από τον πατέρα του την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού της Pfizer. Και χθες παρέα με τη μητέρα του που ασκεί παραϊατρικό επάγγελμα έκανε τη δεύτερη δόση.
«Όλα τα άλλα εμβόλια που μου έκαναν τα έκανα γιατί οι γονείς μου έλεγαν ότι έπρεπε. Μωρό ήμουνα, δεν ήξερα και δεν είχα γνώμη. Αλλά τώρα το εμβόλιο έγινε γιατί εγώ είπα πώς έπρεπε. Έπρεπε να νιώσω ασφαλής με τους φίλους μου, τους γονείς μου, τον παππού μου που ανήκει σε ευπαθή ομάδα» λέει.

Όπως διαβάζουμε στο site stonisi.gr, σε μια εβδομάδα θα πάει στην Γ΄ τάξη του Γυμνασίου σε ένα από τα Γυμνάσια της πόλης. «Πέντε φίλοι μου έχουν ήδη εμβολιαστεί και τις επόμενες μέρες θα εμβολιαστούν και άλλοι. Μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε όλα όσα θέλουμε. Να απελευθερωθούμε» λέει ο Κλεάνθης που είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος για την ανάγκη εμβολιασμού όλων.

«Στο σπίτι μας όλοι οι μεγαλύτερης ηλικίας είναι εμβολιασμένοι. Οι γονείς μου πρώτοι απ’ όλους. Αλλά και οι δυο μικρότερες αδελφές μου θα εμβολιαστούν μόλις επιτραπεί αυτό να γίνεται στην ηλικίας τους» προσθέτει.

Τον ρωτήσαμε αν είχε, αν έχει κάποια παρενέργεια. «Στην πρώτη δόση κοιμήθηκα λίγο παραπάνω» λέει και «προσθέτει αμέσως «αλλά δεν ξέρω αν αυτό ήταν παρενέργεια του εμβολίου ή απλά το ήθελα».

Όσον αφορά τα όσα διαδίδονται περί μη ύπαρξης κορονοού και παρενέργειες του εμβολίου από αρνητές του κορονοιού και αντεμβολιαστές ο Κλεάνθης είναι κάθετος. «Εμπιστεύομαι λέει την επιστήμη και τα όσα λέγονται είναι ανοησίες. Το εμβόλιο είναι όπλο ενάντια σε μια αρρώστια. Όπως στο παρελθόν τα εμβόλια άλλαξαν τη ζωή εκατομμυρίων συνανθρώπων μας έτσι θα γίνει και τώρα. Θα γελάμε με τα όσα λένε σήμερα για τσιπάκια και έλεγχος. Μόνο για εξωγήινους δεν έχουν πει. Αλλά εμείς στο μέλλον που διαλέξαμε τη σωστή πλευρά θα γελάμε και γιατί με το εμβόλιο που κάναμε αλλάξαμε λίγο τον κόσμο. Τον κάναμε καλύτερο».

Ρωτάμε τον Κλεάνθη αποχαιρετώντας τον τι δουλειά θέλει να κάνει όταν μεγαλώσει. «Θέλω να γίνω γιατρός απαντά με σιγουριά. Θέλω να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου».

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network