Πέθανε στα 109 η «Μάμα Κόκο» – Η γυναίκα που ενέπνευσε την ταινία «Coco»

Πέθανε στα 109 η «Μάμα Κόκο» - Η γυναίκα που ενέπνευσε την ταινία «Coco»

Η Μαρία Σαλούδ Ραμίρες Καμπαγέρο, η γυναίκα που είχε αποτελέσει την έμπνευση για τον χαρακτήρα της «Μάμα Κόκο» στη διάσημη ταινία «Coco», που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων το 2018, πέθανε την Κυριακή (16/10), ανακοίνωσαν οι αρχές στο Μεξικό.

«Εκφράζω τη βαθιά λύπη μου για τον θάνατο της Δόνια Μαρία Σαλούδ Ραμίρες Καμπαγέρο, της “Μάμα Κόκο”, μιας ακούραστης γυναίκας που ήταν υπόδειγμα ζωής, η έμπνευση για αυτόν τον χαρακτήρα που λατρεύτηκε και έκανε το γύρο του κόσμου», έγραψε στο Twitter ο Ρομπέρτο Μονρόι, γραμματέας τουρισμού του Μιχοακάν, της πολιτείας του δυτικού Μεξικού από την οποία καταγόταν.

Ποια ήταν η «Μάμα Κόκο» – H ταινία «Coco» της Disney και το Όσκαρ του 2018

Η Δόνια Μαρία πέθανε σε ηλικία 109 ετών, στο χωριό όπου γεννήθηκε, τη Σάντα Φε ντε λα Λαγκούνα, κοντά στην τουριστική Λϊμνη του Πάτζκουαρο, όπου γιορτάζεται η παραδοσιακή «Ημέρα των νεκρών», σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η παραγωγή της Disney, η οποία αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού που αναζητεί την οικογενειακή ιστορία του μέσω αυτής της μεξικανικής παράδοσης, έκανε την Ραμίρες μια διασημότητα.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network