“Η μετάλλαξη Δέλτα έρχεται με οπλοπολυβόλο και εμείς πάμε διακοπές με νεροπίστολα”

Το εμβόλιο Covid-19 είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για την υγεία των παιδιών μας

“Η μετάλλαξη Δέλτα έρχεται με οπλοπολυβόλο και εμείς πάμε με νεροπίστολα αμέριμνοι στις διακοπές”, είπε ο γιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, εκφράζοντας τους φόβους του για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

“Για λίγα τουριστικά ευρώ κινδυνεύουμε να έχουμε πολλούς ανθρώπους σε ΜΕΘ που κοστίζουν φοβερά ενώ κινδυνεύουμε μακροχρόνια να έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα χρόνιας νόσου στην κοινωνίας μας. Αυτό θα έχει τεράστιο κόστος” ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΙ και υπογράμμισε πως η μετάλλαξη Δέλτα δεν αστειεύεται, ενώ ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί είναι lockdown.

“Δεν παλεύεται με τίποτα άλλο εκτός από το σταμάτημα της ανθρώπινης επαφής”, είπε χαρακτηριστικά.

“Δυστυχώς, μαζί με όλες τις φωτιές σήμερα θα είναι και η μέρα που θα φτάσουμε το ορόσημο των 13.000 διαπιστωμένων νεκρών από κορονοϊό” τόνισε μεταξύ άλλων.

“Δυστυχώς το 4ο κύμα απλώνεται χωρίς σοβαρή αντίσταση λόγω της χαλάρωσης το καλοκαίρι. Έχουμε 10-13 νεκρούς την ημέρα και δεν είναι καθόλου φυσιολογικό” είπε ενδεικτικά.

Επεσήμανε πως την χαλάρωση – ευφορία του καλοκαιριού θα την πληρώσουμε το φθινόπωρο και το χειμώνα.

“Το CDC έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι έτσι όπως είναι η κατάσταση πάμε για ένα μεγάλο Δ κύμα ιδίως όποτε αρχίσουν οι άνθρωποι και επιστρέφουν από την χαλαρότητα του καλοκαιριού, αλλά όπως βλέπουμε και στα ελληνικά νησιά το κύμα είναι εδώ ακόμα και το καλοκαίρι…. Φοβάμαι να πω τι μπορεί να γίνει το φθινόπωρο με ανοιχτά τα σχολεία, τις δουλειές και τα ΜΜΜ. Χωρίς εμβολιασμούς, αποστάσεις και μάσκες σοβαρά φορεμένες δυστυχώς δεν νομίζω ότι μπορεί να κρατηθούν ανοιχτά τα σχολεία και να πάνε καλά οι δουλειές. Αν κρατηθούν τα μέτρα τώρα και περιοριστεί ο κορονοϊός το καλοκαίρι, η δουλειά για το χειμώνα θα είναι ευκολότερη” είπε.

Πότε αναμένεται έκρηξη κρουσμάτων

Σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας είπε πως λόγω της χαλάρωσης των μέτρων που παρατηρείται το καλοκαίρι ο ίδιος εκτιμά πως τον Δεκαπενταύγουστο ή τις επόμενες βδομάδες του να γίνει παραπάνω έκρηξη κρουσμάτων.

“Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και σήμερα με 3500 κρούσματα η θετικότητα του 3 και κάτι δείχνει ότι υπάρχουν ακόμα πολλά κρούσματα που διαφεύγουν και στους τόπους διακοπών η κατάσταση έχει φτάσει στο κόκκινο ενώ χτες το CDC έβαλε την Ελλάδα στο ανώτατο σημείο κινδύνου και έδωσε συστάσεις να μην ταξιδεύουν οι Αμερικανοί προς την χώρα μας. Οπότε νομίζω δυστυχώς ότι το τουριστικό μας προϊόν κινδυνεύει και ότι η περίοδος από τον Δεκαπενταύγουστο και μετά θα είναι πολύ επικίνδυνη και πολλοί άνθρωποι θέλουν να κρούσουν όσες καμπάνες έχουν απομείνει”.

Ερωτηθείς αν χρειαστεί να κλείσουν κάποιες περιοχές ο ίδιος απάντησε πως έπρεπε να έχουν γίνει περιορισμοί στην αρχή του κύματος καθώς θα ήταν 100 φορές πιο εύκολο και αποδοτικό από το να γίνει στην κορύφωση του κύματος.

“Στις επόμενες βδομάδες ιδίως μετά τον Δεκαπενταύγουστο η κατάσταση μπορεί να γίνει εκρηκτική πάλι στα νοσοκομεία γιατί θα μεταδοθεί η επιδημία από τους νέους στους γεροντότερους και αν επεκταθεί στην υπόλοιπη κοινωνία – επειδή η μισή είναι ανεμβολίαστη –αυτό ίσως γίνει πολύ γρηγορότερα από πέρυσι”.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network