Κέικ λεμονιού χωρίς αλεύρι και ζάχαρη για το σχολείο ή για απογευματινό

Κέικ λεμονιού χωρίς αλεύρι και ζάχαρη για το σχολείο ή για απογευματινό

Λαχταράς ένα νόστιμο επιδόρπιο αλλά θέλεις να τηρήσεις την υγιεινή διατροφή σου με χαμηλούς υδατάνθρακες και ζάχαρη; Αυτή η εύκολη συνταγή για κέικ λεμονιού με χαμηλούς υδατάνθρακες, χωρίς αλεύρι, θα ικανοποιήσει την επιθυμία σου για γλυκό χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τους διατροφικούς σου στόχους. Το καλύτερο από όλα είναι ότι μπορεί να παρασκευαστεί σε μόλις 15 λεπτά. Ας δούμε λοιπόν τα συστατικά και τα απλά βήματα για να δημιουργήσουμε αυτή την απολαυστική συνταγή.

Η βάση αυτού του κέικ λεμονιού χαμηλών υδατανθράκων είναι φτιαγμένη με συνδυασμό ξηρών καρπών και νιφάδων καρύδας. Οι ξηροί καρποί προσθέτουν μια απολαυστική τραγανή γεύση στο κέικ, ενώ οι νιφάδες καρύδας συμβάλλουν στην τροπική του γεύση. Για τη βάση, θα χρειαστείς 50 γραμμάρια ξηρούς καρπούς (όπως κάσιους), 60 γραμμάρια νιφάδες καρύδας, 1 αυγό (το οποίο μπορεί να αντικατασταθεί με μισή μπανάνα για vegan επιλογή), 1 κουταλιά της σούπας πάστα ξηρών καρπών, 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι χυμό και ένα γλυκαντικό της επιλογής σου για γεύση.

Για να προετοιμάσεις τη βάση, ξεκίνα ανακατεύοντας τους ξηρούς καρπούς και τις νιφάδες καρύδας στο μπλέντερ. Τα ανακατεύεις μέχρι να αποκτήσουν μια λεπτή υφή που μοιάζει με αλεύρι. Στη συνέχεια, προσθέτεις το αυγό (ή την πολτοποιημένη μπανάνα), την πάστα ξηρών καρπών, το χυμό λεμονιού και το γλυκαντικό. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μια κολλώδης υφή σαν ζύμη.

Διάβασε την υπόλοιπη συνταγή στο Shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network