Σπιτικές λαχανομπουκιές στο Φούρνο

Σπιτικές λαχανομπουκιές στο Φούρνο

Μια υπέροχη συνταγή για να μάθουμε στα παιδιά να τρώνε τα λαχανικά τους με όρεξη!

Σπιτικές Λαχανομπουκιές στο Φούρνο

Υλικά για 20-25 μπουκιές

  • 1 μεσαία γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και χοντροκομμένη

  • 1 κολοκυθάκι, χοντροκομμένο

  • 1 καρότο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο

  • 250 γραμμάρια κουνουπίδι, κομμένο

  • 250 γραμμάρια μπρόκολο, κομμένο

  • 1 κ.γ. αλάτι, χωρισμένο στα 2

  • 2 αβγά

  • 1/3 μαϊντανό, ψιλοκομμένο

  • ¾ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

  • 2/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά

  • ½ κ.γ. πιπέρι

  • ½-1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού ή σκόρδου

  • ½-1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά, για το πανάρισμα

  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο, για το πανάρισμα

Σπιτικές λαχανομπουκιές στο Φούρνο

Οδηγίες:

  1. Πρόσθεσε τα χοντροκομμένα λαχανικά στον κάδο ενός πολυκόφτη και χτύησε μέχρι να γίνουν όλα ένα μείγμα από ψιλοκομμένα λαχανικά.

  2. Άδειασε το μείγμα σε ένα μπολ. Βάλε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων και μαγείρεψε τα λαχανικά για 5 λεπτά στο δυνατό.

  3. Αφαίρεσε από τον φούρνο μικροκυμάτων, πρόσθεσε ½ κ.γ. αλάτι, ανακάτεψε και άφησε στην άκρη για 20 λεπτά. Το αλάτι θα βοηθήσει στην αφαίρεση του νερού από τα λαχανικά.

  4. Μετέφερε ένα μέρος των λαχανικών σε μία καθαρή πετσέτα κουζίνας. Θα χρειαστεί να κάνεις αυτό το βήμα σε 3-4 δόσεις. Πάνω από τον νεροχύτη, στύψε τα λαχανικά προσπαθώντας να βγάλει όσο περισσότερο νερό μπορείς.

  5. Αφού αφαιρέσεις το περισσότερο νερό από τα λαχανικά, ξαναβάλε τα σε ένα μπολ και πρόσθεσε τα αβγά, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη τριμμένη φρυγανιά, το τυρί και τα μπαχαρικά σου.

  6. Στρώσε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και ποθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

  7. Βάλε 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά σε ένα μπολ, πρόσθεσε 2 κ.γ. ελαιόλαδο και ανακάτεψε.

  8. Σχημάτισε τις μπουκιές (περίπου 1-2 κ.σ. για κάθε μπουκιά), βουτήξε στο μείγμα φρυγανιάς και τοποθέτησέ τες μία μία στη λαδόκολλα.

  9. Ψήσε για 25-30 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά στο ενδιάμεσο.

  10. Αφαίρεσε από τον φούρνο και συνόδεψε με το αγαπημένο σου ντιπ!

Ευχαριστούμε για τη συνταγή την Σταυρούλα Κρίκη, διαιτολόγο διατροφολόγο, συγγραφέα
Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network