Σπιτική καραμέλα από χουρμάδες για το παγωτό ή το πρωινό χωρίς ζάχαρη

Σπιτική καραμέλα από χουρμάδες για το παγωτό ή το πρωινό χωρίς ζάχαρη

Η γλυκύτητα των χουρμάδων είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και αγαπητάτους γνωρίσματα. Αναπτύσσονται σε θερμά κλίματα, όπου η έντονη ηλιοφάνεια και οι υψηλές θερμοκρασίες προάγουν την παραγωγή και συγκέντρωση των σακχάρων στα φρούτα. Κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης, χάνουν νερό και συμπυκνώνουν τα σάκχαρα, γεγονός που ενισχύει τη γλυκιά γεύση τους. Αυτή η διαδικασία φυσικής αφυδάτωσης κάνει τους χουρμάδες να είναι πιο γλυκοί από πολλά άλλα φρούτα.

Δεν είναι όμως μόνο απολαυστικοί, αλλά και εξαιρετικά ευεργετικοί. Τα φυσικά σάκχαρά τους είναι μια εξαιρετική πηγή άμεσης ενέργειας. Περιέχουν ταυτόχρονα σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και αποτρέπουν τις απότομες αυξομειώσεις που μπορεί να προκαλέσουν τα επεξεργασμένα γλυκά.

Η κατανάλωση χουρμάδων μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της καρδιοαγγειακής υγείας, καθώς περιέχουν κάλιο, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της σωστής λειτουργίας της καρδιάς και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Επιπλέον, είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά, όπως οι φαινολικές ενώσεις και οι καροτενοειδείς ουσίες, οι οποίες προστατεύουν τα κύτταρα από τη φθορά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Η παρουσία βιταμινών όπως η Β6 και η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού.

Καραμέλα από χουρμάδες, χωρίς ζάχαρη

Θα χρειαστείς:

1 κούπα χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
1/2 κούπας ζωικό ή φυτικό γάλα
1/4 κ.γ. υγρή βανίλια
1/2 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι

Διάβασε τη συνέχεια στο Shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network