Συνταγή για cloud bread: Το δημοφιλές ψωμί χωρίς αλεύρι και γλουτένη

Αν αγαπάς την υγιεινή διατροφή και την αποφυγή των σύνθετων τροφών και των πολλών υδατανθράκων, ενώ παράλληλα, λατρεύεις να συνοδεύεις τα γεύματά σου με οτιδήποτε… “ψωμένιο”, τότε αυτό του trend, που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στα social media, και ειδικότερα στο Pinterest, θα σε ενθουσιάσει!

Το όνομα αυτού είναι “Cloud Bread” ή αλλιώς ψωμί… συννεφάκι, παίρνοντας την ονομασία του από την αφράτη όψη του. Το εν λόγω ψωμί δεν έχει καμία σχέση με ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, αφού δεν αποτελείται από τα κλασικά συστατικά ενός αρτοποιήματος, δηλαδή αλεύρι και νερό, αλλά από υλικά άκρως υγιεινά, συνθέτοντας ένα αποτέλεσμα χωρίς γλουτένη, πλούσιο σε πρωτεΐνη και φτωχό σε θερμίδες.

Από τι αποτελείται το cloud bread;

Είναι μια τέλεια εναλλακτική του ψωμιού χωρίς υδατάνθρακες και με πολλές πρωτεΐνες αφού τα βασικά συστατικά του είναι τα αυγά και το τυρί κρέμα.

Τι γεύση έχει το cloud bread;

Το ψωμάκι αυτό, στην πραγματικότητα, δεν έχει καθόλου γεύση ψωμιού αλλά περισσότερου αυγού. Ωστόσο, η εμφάνισή του είναι αρκετή για να σε “ξεγελάσει” και να σου επιτρέπει να το αντικαταστήσεις με το ψωμί στις συνταγές σου.

Πόσες μέρες μπορεί να διατηρηθεί το cloud bread;

Εκτός ψυγείου μπορεί να διατηρηθεί έως και 3 μέρες, ενώ στο ψυγείο έως και μια εβδομάδα, κάτι που σου επιτρέπει να φτιάξεις μία αρκετά μεγάλη ποσότητα και να έχει για μέρες!

Tρία υλικά αρκούν για να μπορέσεις κι εσύ να εκτελέσεις στην κουζίνα σου αυτή την συνταγή. Θα χρειαστείς:

  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. τυρί κρέμα
  • γλυκαντικό

Δες το βίντεο με την εκτέλεση:


Πηγή: missbloom.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network