Πώς αντιδράμε όταν τα παιδιά μας έχουν “αγαπημένο γονιό”;

Πώς αντιδράμε όταν τα παιδιά μας έχουν “αγαπημένο γονιό”;

Όχι, θέλω η μαμά να μου διαβάσει παραμύθι” και “ο μπαμπάς θα με βάλει στο καθισματάκι”. Τα παιδιά δείχνουν με άμεσο τρόπο την προτίμησή τους σε κάποιο γονιό, ειδικά όταν έχουν συνηθίσει να κάνουν κάποιες καθημερινές ρουτίνες με κάποιον από τους δύο.

Ίσως είναι η συνήθεια ίσως να νιώθουν και περισσότερη ασφάλεια όταν επαναλαμβάνουν κάποιες καθημερινές ρουτίνες με τη μαμά ή τον μπαμπά.

Πρόκειται για κάτι πολύ φυσιολογικό, το πρόβλημα όμως ξεκινάει όταν οι γονείς κουράζονται επειδή τα κάνουν όλα μόνοι τους ή πληγώνονται επειδή το παιδί τους δεν θέλει να κάνει τίποτα μαζί τους. Πώς πρέπει, λοιπόν, να αντιδράμε;

Σύμφωνα με την parent coach Mandy Grass, όσο πιο συχνά κάνουμε κάτι με το παιδί τόσο πιο πολύ το παιδί θα επιλέγει και θα θέλει να το κάνουμε μαζί και όχι με τον άλλο γονιό. Για αυτό πρέπει να βάλουμε και τον άλλο γονιό στο “παιχνίδι”.

Μπορούμε να πούμε “εντάξει, πρώτα θα πλύνουμε τα δόντια μαζί και μετά ο μπαμπάς θα σου διαβάσει παραμύθι”. Έτσι θα μοιράσουμε τις “δουλειές” και το κάθε γονιός θα έχει τον χρόνο που θέλει με το παιδί.

Σταδιακά μπορούμε να μειώνουμε τον χρόνο που ασχολούμαστε εμείς με μια ρουτίνα και να αυξάνουμε τον χρόνο που ασχολείται ο άλλος γονιός με το παιδί. Έτσι το παιδί θα προσαρμοστεί πιο εύκολα και σιγά-σιγά δεν θα επιλέγει έναν από τους δύο γονείς!

Διάβασε επίσης:

Μπαμπά, να τι θα λες στο παιδί σου όταν φωνάζει “τη μαμά θέλω, όχι εσένα!”

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network