Η Μάσκα Που Φοράς | Ένα ντοκιμαντέρ για τα αγόρια και τη μάσκα που μαθαίνουν να φοράνε για να γίνουν άντρες

Η Μάσκα Που Φοράς

Η ΜΑΣΚΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ / THE MASK YOU LIVE IN

Τα αγόρια μαθαίνουν από νωρίς όλα όσα χρειάζεται για να γίνουν άντρες: δεν πρέπει να κλαίνε, να κάνουν παρέα με κορίτσια, να είναι αδύναμα ή «αδερφές». Χρειάζεται όχι μόνο να ασχολούνται και να διακρίνονται στα σπορ, αλλά να αποφεύγουν δραστηριότητες όπως θέατρο, τραγούδι ή μουσική.

Τα αγόρια που θέλουν να γίνουν άντρες μαθαίνουν να αποφεύγουν τη μαμά γιατί το «παιδί της μαμάς » είναι μαλθακό. Είναι το αγόρι που δεν αγκαλιάζει τη μαμά εκείνο που γίνεται άντρας.

Όλα τα παραπάνω είναι το θέμα του «Η Μάσκα Που Φοράς».

Η Μάσκα Που Φοράς | Ένα ντοκιμαντέρ για τα αγόρια και τη μάσκα που μαθαίνουν να φοράνε για να γίνουν άντρες

Το ντοκιμαντέρ συγκεντρώνει αφηγήσεις από γονείς και παιδιά, πατέρες και μητέρες, για να δείξει πώς η αρρενωπότητα έχει γίνει μία τοξική συμπεριφορά που επιβάλλεται στα αγόρια καταστρέφοντας όχι μόνο τα ίδια αλλά και τις σχέσεις με τους γύρω τους.

Ο ανδρισμός που ορίζεται με την αθλητική υπεροχή, την οικονομική δύναμη και τις σεξουαλικές κατακτήσεις είναι μία μάσκα που κρύβει καταπιεσμένα συναισθήματα.

Πολλά από τα προβλήματα που μας απασχολούν σήμερα, από τα ζητήματα φύλου μέχρι το σχολικό εκφοβισμό και την ενδοοικογενειακή βία ή την έντονη επιθετικότητα που καταλήγει πρώτο θέμα των ειδήσεων, βρίσκουν την εξήγηση τους εδώ.

Οι άντρες που εμφανίζονται και αφηγούνται τις ιστορίες τους στο «Η Μάσκα Που Φοράς», εκφράζονται συναισθηματικά, είναι τρυφεροί με τους γιους τους, αγαπάνε τη μαμά τους, ασχολούνται με το θέατρο, είναι δάσκαλοι, αθλητές ή προπονητές που δε διστάζουν να δείξουν τα τρωτά τους σημεία.

Λειτουργούν καλύτερα χωρίς τη μάσκα γιατί τους είναι ξεκάθαρο πως είναι αδύνατο να ζεις με αυτή.

Δείτε το trailer από το ντοκιμαντέρ που κάθε γονιός πρέπει να παρακολουθήσει:

Ευχαριστούμε θερμά τον Lefteris Koulonis για την παραχώρηση της κριτικής του, που πρωτοδημοσιεύτηκε στο group Netflix Greeks.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network