5 παιδικές θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε δωρεάν online προβολή

5 παιδικές θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε δωρεάν online προβολή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου, μοιραζόμαστε μαζί σας 5 παιδικές θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε δωρεάν μαζί με τα παιδιά.

Παράλληλα, όσοι έχουμε την οικονομική δυνατότητα συνεχίζουμε να στηρίζουμε το θέατρο με την αγορά ηλεκτρονικών εισιτηρίων για εμάς και τα παιδιά και ευχόμαστε σύντομα να μπορέσουμε όλοι μας να απολαύσουμε διά ζώσης τις αγαπημένες μας θεατρικές παραστάσεις.

5 παιδικές θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε δωρεάν online προβολή

1. Όχι! δεν θα μας μπείτε στη μύτη

To, Όχι! Δεν θα μας μπείτε στην μύτη, αποτελεί διασκευή του ομότιτλου βιβλίου του Ευγένιου Τριβιζά σε μουσική Γιώργου Δούση, σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη, σκηνικά-κοστούμια Τίνας Τζόκα και animation Παναγιώτη Ράππα,Θοδωρή Σαράφη

Δείτε την παράσταση εδώ.

2. Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες

Το γνωστό σε όλους μας έργο του Ιουλίου Βερν σε μια διασκευή από τη Μαριάννα Τόλη και τον Γιώργο Βάλαρη για το Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου. Με την μουσική του Αλέξανδρου Μπαζάνη και τα τραγούδια της Μαριάννας Τόλη και της Βασιλικής Χαραλάμπους τα παιδιά θα γνωρίσουν τον κόσμο και τον εαυτό τους μέσα από ένα υπέροχο ταξίδι.

Δείτε την παράσταση εδώ

3. Η αγάπη και τα τρία πορτοκάλια

Μια νεράιδα θα μας διηγηθεί αυτή τη φορά το παραμύθι μας, Μια αόρατη νεράιδα που θα μπορούν να βλέπουν μόνο τα παιδιά, ενώ για τους μεγάλους θα είναι ορατή μόνο όταν εκείνη θέλει.

Για τις ανάγκες αυτού του παραμυθιού, όλη η αίθουσα του θεάτρου θα μεταμορφωθεί σε μια μαγική πολιτεία με όμορφα σπιτάκια,, χωμένα κυριολεκτικά μέσα στο δάσος, μια πολιτεία που θα ‘χει, λες, ξεκολλήσει από ένα πολύχρωμο εικονογραφημένο βιβλίο.

Πάνω στη σκηνή θα χτιστεί ένας πέτρινος πύργος, όπου θα εγκατασταθεί μια ευτυχισμένη παραμυθένια βασιλική οικογένεια, που κάποια στιγμή θα πάψει να είναι ευτυχισμένη, όταν ο πρίγκιπας και γιος του βασιλιά θα παρουσιάσει περίεργα συμπτώματα. Δεν τρώει, δεν μιλάει, δεν γελάει, μόνο αναστενάζει και παίζει μαντολίνο. Ανήσυχοι οι γονείς του, στέλνουν να φωνάξουν τους πιο διάσημους γιατρούς, “Οξεία μαντολινίτις”, λένε εκείνοι. “Ασθένεια που προέρχεται από βαθιά μελαγχολία, για την οποία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα”…

Δείτε εδώ το α και β μέρος

4. Η χώρα των πουλιών

Στα πολύ παλιά χρόνια οι δυο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, η Αθήνα και η Σπάρτη, βρίσκονταν σε πόλεμο. Όπως όλοι οι πόλεμοι, έτσι κι αυτός, είχε φέρεις στους ανθρώπους φτώχεια, βάσανα και δυστυχία. Δυο φίλοι από την Αθήνα, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, δεν αντέχουν άλλο αυτήν την κατάσταση. Αποφασίζουν να φύγουν και να παν να βρουν ένα πουλί, τον κυρ Έποπα τον Τσαλαπετεινό (που σύμφωνα με κάποιον μύθο ήταν άνθρωπος) για να τον ρωτήσουν μήπως έχει δει από κει ψηλά που πετάει καμιά πόλη που οι άνθρωποι να ζουν ευτυχισμένοι. Μια παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου.

Δείτε την παράσταση εδώ

5. Όλιβερ Τουίστ

Το λογοτεχνικό αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς, «Όλιβερ Τουίστ», μέσα από τη ματιά του Κωστή Καπελώνη στο Θέατρο Τέχνης.

Δείτε την παράσταση εδώ

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network