Ειρηνοδρομία 2024: Στις 19 Μαΐου “Τρέχουμε για τα παιδιά μας! Τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο”

Ειρηνοδρομία 2024: Στις 19 Μαΐου "Τρέχουμε για τα παιδιά μας! Τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο"

Με αφορμή την έναρξη των εγγραφών ο Δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης καλεί όλους τους πολίτες να λάβουν μέρος στην Ειρηνοδρομία.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου για ακόμα μία χρονιά γίνεται κοινωνός και φορέας των πανανθρώπινων εννοιών και μηνυμάτων της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της ισότητας και της συμπερίληψης. Οργανώνει την Κυριακή 19 Μαΐου την “Ειρηνοδρομία 2024”, προσφέροντας κίνητρο για δράση σε δρομείς όλων των ηλικιών, από το Δήμο μας αλλά και ολόκληρη την Αττική, σε άλλη μια μοναδική αθλητική εμπειρία. Ο ιστορικός αυτός αγώνας έχει ήδη συμπληρώσει 40 χρόνια ζωής και μπαίνει αισίως στην 5η δεκαετία της ζωής του με κεντρικό μήνυμα: “Τρέχουμε για τα παιδιά μας! Τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο”.

Με αφορμή την έναρξη των εγγραφών ο Δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης καλεί όλους τους πολίτες να λάβουν μέρος στην Ειρηνοδρομία, επισημαίνοντας ότι “πρόκειται για ένα θεσμό της πόλης μας τον οποίο ως νέα διοίκηση, όχι μόνο θα συνεχίσουμε, αλλά θα επιδιώξουμε να τον ενισχύσουμε και να τον διευρύνουμε. Αποδίδουμε φόρο τιμής στον αγωνιστή της δημοκρατίας Αλέξανδρο Παναγούλη. Φέτος τα έσοδα από την εκδήλωση θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες των σχολείων του δήμου”.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ευάγγελος Μπούρης επεσήμανε: “Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην Ειρηνοδρομία 2024, η οποία πραγματοποιείται για καλό σκοπό. Τρέχουμε για τα παιδιά μας! Τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο”.

Ειρηνοδρομία 2024: Στις 19 Μαΐου η καρδιά του δρομικού κινήματος χτυπάει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής!
Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει:Αγώνα Δρόμου 10 χλμ.
Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. (αγώνας και για μαθητές γυμνασίων & λυκείων)
Αγώνα Δρόμου 2,5 χλμ. (αγώνας και για μαθητές δημοτικού σχολείου)
1000μ. διαδρομή ευαισθησίας για ΑΜΕΑ
Σημείο εκκίνησης και τερματισμού και επίκεντρο όλων των παράλληλων εκδηλώσεων είναι το Δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου, που θα γίνει το σημείο αναφορά σε αυτήν την γιορτή ειρήνης, αλληλεγγύης και συμμετοχής.

Τους αγώνες διοργανώνει το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τα αθλητικά σωματεία ΟΦΚΑ “Οδυσσέας” και Πήγασος Αγίου Δημητρίου, ενώ τελούν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (Σ.Ε.Ο.).

Η Ειρηνοδρομία διεξάγεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας, Αλέξανδρου Παναγούλη και έχει και κοινωνικό χαρακτήρα.

Δείτε τους όρους των αγώνων και δηλώστε συμμετοχή στο παρακάτω σύνδεσμο: www.eirinodromia.gr/registration.html

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network