Μαθητές παρουσιάζουν στο θέατρο «Αλίκη» την «Οδύσσεια» του Ομήρου στα Αρχαία Ελληνικά

Μαθητές παρουσιάζουν στο θέατρο «Αλίκη» την «Οδύσσεια» του Ομήρου στα Αρχαία Ελληνικά

Η Ελληνική Αγωγή γιορτάζει τα τριάντα χρόνια λειτουργίας της και κλείνει τη σχολική χρονιά παρουσιάζοντας το έργο «Οδύσσεια» του Ομήρου, στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές της από 3 έως 16 ετών.

Η «Οδύσσεια», ένα έργο που συνεχίζει να συναρπάζει και να επηρεάζει παγκοσμίως, καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην παγκόσμια λογοτεχνία ως ένα ποίημα του νόστου και της ανθρώπινης επινόησης. Μέσα από τις περιπέτειες του Οδυσσέα, την αφοσίωση της Πηνελόπης και την αναζήτηση του Τηλεμάχου, το έργο αναδεικνύει βαθιά στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ψυχικής αναζήτησης του ανθρώπου.

Η «Οδύσσεια» του Ομήρου, έχοντας αναγνωριστεί ως πηγή έμπνευσης και διαμόρφωσης του πολιτισμού μας, προσφέρει σε όλους μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία. Η αποστολή μας είναι να διαδώσουμε την αξία και τη σοφία του έπους αυτού, ακολουθώντας την ρήση του Πλάτωνος: Ἀληθῶς τὴν Ἑλλάδα πεπαίδευκεν οὗτος ὁ Ποιητής.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 24 Μαΐου στο θέατρο «Αλίκη» και θα αρχίσει στις 19:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network