Αν θες «να φας» τις δίπλες ή τα μάγουλα του μωρού σου, είσαι καλύτερος γονιός… λέει η επιστήμη

καλύτερος γονιός

Όλοι μας έχουμε νιώσει αυτή την επιθυμία του «θα σε φάω!» όταν βλέπουμε τις δίπλες από τα μπουτάκια του, το γλυκό του χαμόγελο ή μια ξεκαρδιστική γκριμάτσα του…

Αυτά τα μικρά πλασματάκια είναι τόσο εξαίσια, τόσο γλυκά, που δύσκολα μπορείς να συγκρατηθείς και να μην τα ζουλήξεις!

Σίγουρα, πολλές φορές έχεις αναρωτηθεί: είμαι στα καλά μου όταν θέλω να «το φάω» ή «να το δαγκώσω;».

Ηρεμήστε.

Η επιστήμη λέει, ότι όχι μόνο είναι φυσιολογικό, αλλά είναι και υγιές.

Η αθώα γλύκα τους, μας κάνει να θέλουμε να τα φροντίσουμε με κάθε τρόπο και καμιά φορά – όταν ξεχειλίζουμε από αγάπη – να θέλουμε να «τα φάμε!» και να τα ζουλήξουμε! Μάλιστα, υπάρχουν φορές που, το μυαλό μας, αδυνατεί να διαχειριστεί αυτή την απερίγραπτη αγάπη και χαρά.

Έτσι, αυτή η επιθυμία του να «τα φάμε», μειώνει το στρες από την έκρηξη αγάπης και εξισορροπεί όλη αυτή την αμέτρητη χαρά αλλά και το άγχος που νιώθουμε για να τα βγάλουμε πέρα. Όλα αυτά μαζί δουλεύουν με τέτοιο τρόπο ώστε τα συναισθήματά μας να έρθουν σε μια ισορροπία. Έτσι, γινόμαστε συναισθηματικά πιο υγιής, ώστε να είμαστε σε θέση να μεγαλώσουμε με τον καλύτερο τρόπο το μωρό μας.

Έρευνες αναφέρουν ότι αυτό το «κοινωνικό δάγκωμα», αποτελεί μέρος της εξελικτικής μας κληρονομιάς και είναι ένας τρόπος να δοκιμάσουμε και να δείξουμε το δέσιμό μας και τις καλές προθέσεις μας.

Οπότε, γονείς, συνεχίστε να θέλετε να «φάτε» τις δίπλες και τα μαγουλάκια από τα μωράκια σας γιατί αυτό σας κάνει πιο ισορροπημένο άτομο αλλά και έναν ακόμη καλύτερο γονέα!

Δείτε το βίντεο:

Πηγές:

https://blogs.webmd.com/

https://www.mother.ly/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network