Τι είναι χειρότερο από το να γυρίσεις στη δουλειά μετά τη γέννα; Να κάτσεις σπίτι

σπίτι

Το να είσαι γονιός στο σπίτι είναι το πιο δύσκολο πράγμα.

Στην πραγματικότητα, μια έρευνα λέει ότι η παραμονή στο σπίτι με τα παιδιά απαιτεί ακόμα περισσότερη δουλειά από μια εργασία στο γραφείο ή οπουδήποτε αμείβεσαι.

Φυσικά, δεν περιμέναμε τις έρευνες για να μάθουμε ότι το να’σαι γονιός στο σπίτι, είναι πιο δύσκολο απ’το να δουλεύεις full-time.

Απλώς δεν είσαι ο μόνος που το πιστεύει αυτό.

Μια έρευνα που διενήργησε η Aveeno Baby σε 1.500 γονείς από το Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι το 31% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι η παραμονή στο σπίτι με τα παιδιά είναι πιο δύσκολη από την πλήρη απασχόληση.

«Το να γίνεις γονέας είναι μια καταπληκτική εμπειρία. Η είσοδος, όμως, σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μπορεί, επίσης, να δημιουργήσει στους γονείς πολύ άγχος και ανησυχία. Στόχος μας είναι να μάθουμε ακόμα περισσότερα για τους νέους γονείς. Πώς νιώθουν τα πρώτα χρόνια σπίτι με το μωρό, ώστε αυτή η γνώση να μας βοηθήσει να τους υποστηρίξουμε»,

δηλώνει η επικεφαλής της μελέτης Rebecca Bennett.

Γι’ αυτό άλλωστε κάναμε και τη συγκεκριμένη έρευνα.

Για να “φωτίσουμε” όλες αυτές τις ευθύνες που αναλαμβάνουν οι γονείς και να τους βοηθήσουμε να ανταπεξέλθουν στις νέες προκλήσεις.

Οι οποίες είναι πολλές και συμβαίνουν ταυτόχρονα.

Σκεφτείτε ότι το 33% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τους πρώτους μήνες έτρωγαν τα περισσότερα γεύματα με το ένα χέρι.

Το άλλο ήταν μονίμως απασχολημένο με το μωρό… ενώ το 17% παραδέχτηκε πως είχε για μήνες έναν μόνιμο πόνο στην πλάτη και τη μέση.

Φυσικά δεν είναι όλα αρνητικά.

Παρά τον κόπο και την αγωνία, το 42% δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που ένιωσε τι θα πει αγάπη άνευ όρων.

Αυτός είναι ο λόγος που στο τέλος της ημέρας, όταν πέφτεις “νεκρός” στο κρεβάτι, ξέρεις ότι αυτό που κάνεις, αξίζει 100%.

Διαβάστε επίσης

Το 80% των σοβαρών ατυχημάτων για τα παιδιά συμβαίνει μέσα στο ίδιο τους το σπίτι 

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network