Τι είναι χειρότερο από το να γυρίσεις στη δουλειά μετά τη γέννα; Να κάτσεις σπίτι

Tο να είσαι γονιός στο σπίτι, είναι το πιο δύσκολο πράγμα. Στην πραγματικότητα, μια νέα έρευνα λέει ότι η παραμονή στο σπίτι με τα παιδιά απαιτεί ακόμα περισσότερη δουλειά από μια εργασία στο γραφείο ή οπουδήποτε αμοίβεσαι.

Φυσικά δεν περιμέναμε τις έρευνες για να μάθουμε ότι το να είσαι γονιός στο σπίτι, είναι πολύ πιο δύσκολο από το να δουλεύεις σε πλήρη απασχόληση. Απλώς δεν είσαι ο μόνος που το πιστεύει αυτό. Μια πρόσφατη έρευνα που διενήργησε η Aveeno Baby σε 1.500 γονείς από το Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι το 31% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι η παραμονή στο σπίτι με τα παιδιά είναι πιο δύσκολη από την πλήρη απασχόληση.

«Το να γίνεις γονέας είναι μια καταπληκτική εμπειρία, αλλά η είσοδος σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μπορεί επίσης να δημιουργήσει στους γονείς πολύ άγχος και ανησυχία. Στόχος μας είναι να μάθουμε ακόμα περισσότερα για τους νέους γονείς και πώς νιώθουν τα πρώτα χρόνια στο σπίτι με το μωρό, ώστε αυτή η γνώση να μας βοηθήσει να τους υποστηρίξουμε», δηλώνει η επικεφαλής της μελέτης Rebecca Bennett.

Γι’ αυτό άλλωστε κάναμε και τη συγκεκριμένή έρευνα. Για να “φωτίσουμε” όλες αυτές τις ευθύνες που αναλαμβάνουν οι γονείς και να τους βοηθήσουμε να αντεπεξέλθουν στις νέες προκλήσεις. Οι οποίες είναι πολλές και συμβαίνουν ταυτόχρονα. Σκεφτείτε ότι το 33% των ερωτηθέντων γονέων δήλωσε ότι τους πρώτους μήνες έτρωγαν τα περισσότερα γεύματα της ημέρας μόνο με το ένα χέρι – καθώς το άλλο ήταν μονίμως απασχολημένο με το μωρό, ενώ το 17% παραδέχτηκε πως είχε για μήνες έναν μόνιμο πόνο στην πλάτη και τη μέση.

Φυσικά δεν είναι όλα αρνητικά. Παρά τον κόπο και την αγωνία, το 42% δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που ένιωσε τι θα πει αγάπη άνευ όρων και αυτός είναι ο λόγος που στο τέλος της ημέρας, όταν πέφτεις “νεκρός” στο κρεβάτι σου, ξέρεις ότι αυτό που κάνεις, αξίζει 100%.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network