Αποστείρωση του μπιμπερό: Tips και λύσεις για να γίνει η ζωή σου πιο εύκολη

Αποστείρωση του μπιμπερό

Η αποστείρωση του μπιμπερό δεν είναι πυρηνική φυσική. Εντάξει. Όταν όμως έχεις ένα νεογέννητο στο σπίτι, θέλεις tips και μερικές εύκολες λύσεις στα πιο συχνά προβλήματα. Θα τα βρεις εδώ!

Τον γιο μου τον θήλασα αποκλειστικά για πολλούς μήνες. Έτσι ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την αποστείρωση του μπιμπερό στην κόρη μου, που θήλασε για λιγότερο διάστημα. Να τι έμαθα από αυτή την περίοδο:

Tips και συμβουλές για πιο εύκολη αποστείρωση του μπιμπερό

#1

Το είπαμε, η αποστείρωση του μπιμπερό δεν είναι πυρηνική φυσική. Για να σε δω όμως όταν έχεις στο σπίτι ένα νήπιο και ένα νεογέννητο… Ή, ένα νεογέννητο που ξυπνάει κάθε δυο ώρες μέσα στη νύχτα. Η λύση που σου προτείνω: Προτίμησε μια συσκευή αποστείρωσης με 8 ή 10 θέσεις, ώστε να κάνεις την όλη διαδικασία μόνο μια φορά τη μέρα.

#2

Να θυμάσαι ότι τα αποστειρωμένα μπιμπερό διατηρούνται για 24 ώρες στο ψυγείο σε μια ειδική θήκη ή σε καθαρό τάπερ με καπάκι. Πρόσεξε όμως να μην έρθουν σε επαφή με τρόφιμα ή σκεύη μέσα στο ψυγείο σου. Η λύση που είχα βρει για να είμαι σίγουρη, ήταν να έχω πάντα άδειο το ψηλότερο ράφι του ψυγείου και να βάζω εκεί μόνο τα μπιμπερό του μωρού.

#3

Περί αλάτων ο λόγος. Συμβαίνει πολύ συχνά τα μπιμπερό να βγαίνουν θολά και η συσκευή αποστείρωσης να πιάνει άλατα. Δοκίμασε να προσθέτεις κάθε φορά που τον χρησιμοποιείς μερικές σταγόνες λεμόνι. Αν τα άλατα επιμένουν, μια φορά την εβδομάδα ή στις 15 ημέρες, βράσε μέσα στον αποστειρωτή ένα φλιτζάνι ξύδι και ένα φλιτζάνι νερό. Bonus: Με τον ίδιο τρόπο καθαρίζω τα άλατα από την καφετιέρα και τον βραστήρα στο σπίτι και στο γραφείο.

#4

Στο πρώτο παιδί δεν χρειάστηκα αποστείρωση, το δεύτερο το έφτασα με αποκλειστικό θηλασμό σχεδόν 4 μηνών, ε, δεν βρήκα το λόγο να αγοράσω όλα τα σχετικά παραφερνάλια. Έκανα μια χαρά τη δουλειά μου για μερικές εβδομάδες βράζοντας για 10 λεπτά σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα μπιμπερό και τις πιπίλες της μικρούλας μου.

Πότε σταματάει η αποστείρωση

Η συνηθισμένη σύσταση των παιδιάτρων είναι να αποστειρώνουμε μέχρι να ξεκινήσει ο απογαλακτισμός του μωρού, δηλαδή περίπου μέχρι τον 5ο ή τον 6ο μήνα. Αυτό όμως εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και μόνο ο παιδίατρός σου μπορεί να σου απαντήσει με ασφάλεια. Γενικά, το καλοκαίρι που έχει ζέστη και τα μικρόβια πολλαπλασιάζονται πιο γρήγορα, καλό είναι να αποστειρώνεις με μεγαλύτερη προσοχή. Αλλά και αφού περάσει η φάση αυτή, είναι καλή ιδέα να αποστειρώνεις τις πιπίλες, τα μπιμπερό και τα μασητικά παιχνίδια μέσα σε βραστό νερό μία φορά την εβδομάδα.

Δείτε περισσότερα άρθρα στο shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network