Τσιόδρας: Νέες οδηγίες για τον εμβολιασμό των παιδιών

Ανάπτυξη του αντιεμβολιαστικού κινήματος

Συστήνεται ο έγκαιρος εμβολιασμός των παιδιών έως δύο ετών, χωρίς καθυστέρηση και σε συνεννόηση με τον παιδίατρο, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Μετά την ενημέρωση για τους θανάτους και τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε για το τι ισχύει για τους εμβολιασμούς παιδιών.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σημείωσε πως: «Αυτήν την κρίσιμη περίοδο η επιτροπή σε ομόφωνή απόφασή της, τονίζει πως η διακοπή του εμβολιασμού, ακόμα και για βραχύ χρονικό διάστημα, μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση επινόσων ατόμων, να αυξήσει την πιθανότητα επιδημιών από νοσήματα που προλαμβάνονται με εμβολιασμό και να επιβαρύνει περαιτέρω το σύστημα υγείας» υπενθυμίζοντας παράλληλα τι συνέβη πριν από δύο χρόνια με την επιδημία της ιλαράς.

Όπως υπογράμισε ο κ. Τσιόδρας, «λαμβάνοντας υπ’όψιν τα τοπικά επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς και τις σχετικές οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, συστήνεται ο έγκαιρος εμβολιασμός των παιδιών έως δύο ετών, χωρίς καθυστέρηση και σε συνεννόηση με τον παιδίατρο. Ιδιαίτερα για εμβόλια πρώτης προτεραιότητας, όπως το διφθερίτιδας, τετάνου, κοκκύτη, πολιομυελίτιδας, της αιμοφίλου ινφλουέντσας, πνευμονιοκόκκου, mmr και μινιγγίτιδας, με προτίμηση στη χορήγηση πολυδυνάμων εμβολίων για να μειώνονται οι επισκέψεις».

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται στο ιατρείο καθορισμένη ημερομηνία και ώρα, ώστε η ανθρώπινη επαφή στην αίθουσα αναμονής να περιορίζεται στο ελάχιστο, γνωστοποίησε ο κ. Τσιόδρας, συμπληρώνοντας πως το παιδί που θα εμβολιαστεί, θα πρέπει να συνοδεύεται από έναν μόνο γονέα.

Όπως είπε, για τα παιδιά ηλικίας άνω των 2 ετών, θα προγραμματιστούν εκ νέου, μετά την υποχώρηση του τρέχοντος κύματος επιδημίας, οι επαναληπτικές δόσεις.

Πηγή: lifo.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network