Να πάρω συσκευή λευκού θορύβου για το μωρό μου;

Να πάρω συσκευή λευκού θορύβου για το μωρό μου;

Όταν το μωρό μου έγινε 4 μηνών είχα ήδη εξαντληθεί από την έλλειψη ύπνου καθώς δεν κοιμόταν σερί περισσότερες από 2 ώρες ενώ κάθε φορά που ξυπνούσε χρειαζόμουν πάνω από μισή ώρα για να τον κοιμίσω ξανά.

Είχα παρατηρήσει ότι οι συμβουλές άλλων μαμάδων λειτουργούσαν μεν στο μωρό μου αλλά όχι σε μένα. Δηλαδή, ο απορροφητήρας τον κοίμιζε άμεσα αλλά εμένα δεν με βόλευε να τον κοιμίζω στην κουζίνα. Έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω μια συσκευή λευκού θορύβου. Ως μαμά που δυσκολεύτηκε με τον ύπνο του μωρού αρκετά τουλάχιστον τους 8 πρώτους μήνες, ήταν μια αγορά που με δικαίωσε, όχι μόνο για τον βραδινό ύπνο αλλά και για τους ενδιάμεσους μέσα στη μέρα. Μετά από λίγους μήνες είδα, δηλαδή, πως ήταν αρκετά βολική και για τον μεσημεριανό ύπνο.

Οι συσκευές λευκού θορύβου μπορεί να μην λειτουργούν σε όλα τα μωράκια, όμως σίγουρα δημιουργούν ένα γαλήνιο περιβάλλον στο παιδικό δωμάτιο. Ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά;

Θα κοιμάται πιο εύκολα το μωρό μου;

Κάποια μωρά δεν μπορούν να κοιμηθούν στην απόλυτη ησυχία και κάποια ξυπνούν με τον παραμικρό θόρυβο. Οι συσκευές λευκού θορύβου δημιουργούν ένα γαλήνιο περιβάλλον και καλύπτουν κάποιους εκνευριστικούς ήχους όπως το κουδούνι της εξώπορτας ή ένα μηχανάκι που θα περάσει και θα ξυπνήσει το μωρό. Επιπλέον θα μπορείς κι εσύ να κάνεις θορυβώδεις δουλειές, όπως να πλύνεις πιάτα ή να βάλεις σκούπα, χωρίς να ανησυχείς.

Σύμφωνα με έρευνες το 80% των μωρών που κοιμούνται με συσκευές λευκού θορύβου κοιμούνται μέσα σε 5 λεπτά, ενώ οι συσκευές που κυκλοφορούν στα καταστήματα είναι οι περισσότερες κατασκευασμένες ειδικά για μωρά, άρα και ασφαλείς για το παιδικό δωμάτιο.

Οι συσκευές λευκού θορύβου μπορεί να κοιμίζουν το μωρό σου, όμως, μπορεί να κάποιοι γονείς δυσκολεύονται με τον ύπνο των παιδιών τους όταν πηγαίνουν διακοπές ή όταν κοιμούνται εκτός σπιτιού. Αν το παιδί συνηθίσει να κοιμάται με λευκό θόρυβο καθημερινά ίσως δυσκολευτεί χωρίς αυτό. Αυτό δεν συμβαίνει σε όλα τα παιδιά αλλά καλό είναι να μην τις χρησιμοποιείτε όλη την ημέρα, δηλαδή και στον μεσημεριανό ή στον βραδινό ύπνο, ή μπορείτε να τις σβήνετε μόλις κοιμηθεί το μωρό. Έτσι εάν ξυπνήσει, του δίνετε -ανάλογα με την ηλικία- και την ευκαιρία να μάθει να αποκοιμιέται μόνο του.

Φροντίστε ώστε να μην ξεπεράσετε τα επιτρεπόμενα decibel για το παιδικό δωμάτιο – 50 decibel σύμφωνα με την Αμερικανική Πιαδιατρική Ακαδημία- καθώς μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στην ανάπτυξη της ακοής του παιδιού.

Πριν αγοράσετε μια τέτοια συσκευή, επιβεβαιώστε ότι το μωρό σας απολαμβάνει τον λευκό θόρυβο δοκιμάζοντας να το κοιμίσετε με λευκούς ήχους που θα βρείτε στο διαδίκτυο ή με τον ήχο ενός ανεμιστήρα ή του απορροφητήρα!

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network