Ένα καταπληκτικό κρεβάτι για τη μαμά και το μωρό – Γιατί, όμως, δεν το βλέπουμε στα μαιευτήρια;

Ένα καταπληκτικό κρεβάτι για τη μαμά και το μωρό - Γιατί, όμως, δεν το βλέπουμε στα μαιευτήρια;

Αν είστε με το μωρό σας στο μαιευτήριο ξέρετε καλά πως αυτές οι πρώτες νύχτες μπορεί να είναι πάρα πολύ δύσκολες. Ωστόσο, τα οφέλη του να κοιμάται το μωρό δίπλα σας είναι πλέον αποδεδειγμένα και επιστημονικά.

Γι’ αυτό και η παρακάτω φωτογραφία ενός ριζοσπαστικού κρεβατιού μαιευτηρίου που δημοσίευσε για πρώτη φορά το site για γονείς Belly Belly από την Αυστραλία εξακολουθεί να είναι viral, 4 χρόνια μετά τη δημοσίευσή της.

Ένα καταπληκτικό κρεβάτι για τη μαμά και το μωρό - Γιατί, όμως, δεν το βλέπουμε στα μαιευτήρια;

Η φωτογραφία συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον επειδή ο σχεδιασμός του κρεβατιού είναι πραγματικά αξιοζήλευτος και τόσο μοναδικός που όλοι αναρωτιούνται αν αυτό το κρεβάτι υπάρχει στην πραγματικότητα. Και αν ναι, το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί δεν το χρησιμοποιούν περισσότερα νοσοκομεία;

Πάντως, το συγκεκριμένο κρεβάτι είναι πραγματικό, και είναι Ολλανδικό.

Η φωτογραφία προέρχεται από το νοσοκομείο Gelderse Vallei. Όπως ανακοίνωσε η GoodHouskeeping το 2015,τα κρεβάτια αυτά  εισήχθησαν με σκοπό να βοηθήσουν το μωρό και τη μαμά που χρειάζεται να μείνουν περισσότερο καιρό στο μαιευτήριο να είναι μαζί.

Ο λόγος που αυτή η ιδέα δεν έχει υιοθετηθεί από τα αμερικανικά μαιευτήρια είναι γιατί – σύμφωνα με τους αμερικανικούς κανόνες υγείας τουλάχιστον – θεωρείται επικίνδυνη για το μωρό.

Οι ειδικοί διατείνονται πως καθώς η μητέρα βρίσκεται σε πλήρη σωματική εξουθένωση, είναι πιθανόν στον ύπνο της να γυρίσει και να προκαλέσει ασφυξία στο μωρό.

Εκτός αυτού, θεωρείται καλύτερο η μητέρα να αναγκαστεί να σηκωθεί και να περπατήσει προκειμένου να φτάσει το μωρό της τη νύχτα, κάτι που διαφορετικά δεν θα έκανε με κίνδυνο να αναπτύξει θρόμβους στα πόδια.

“Το πλεονέκτημα του να αναγκαστεί να σηκωθεί μια μητέρα  για το μωρό είναι ότι την  υποχρεώνει να κινεί τα πόδια της. Όσο οδυνηρό κι αν φαίνεται, είναι σημαντικό για τις νέες μητέρες να κινούνται παρά να μένουν στα νοσοκομειακά κρεβάτια τους”, λέει ο Dr Iffath Hoskins στο Yahoo Parenting

Απόδοση στα ελληνικά, Έλενα Θάνου
Πηγή: mother.ly

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network