Υποψήφιες μαμάδες με “κόντρα” ρόλο – μια ολιστική προσέγγιση της γονιμότητας

Γονιμότητας

Η εξελιγμένη, ολιστική αντιμετώπιση της υπογονιμότητας δίνει το πλεονέκτημα ότι προσεγγίζει την γυναίκα ολιστικά, δηλαδή ως ψυχοσωματικό σύνολο. Έτσι αποκτούμε πολύτιμα δεδομένα για πεδία που διαφορετικά θα έμεναν στο σκοτάδι. Μπορούμε έπειτα να εφαρμόσουμε τις τεχνικές που διαθέτουμε εξειδικευμένα και να “χτυπήσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του”.

Ένα παράδειγμα: ανάμεσα στις περιπτώσεις όπου έχω κληθεί να βοηθήσω υπήρχαν γυναίκες που αντιμετώπιζαν θέμα στην έκφραση της θηλυκότητάς τους. Οι γυναίκες αυτές φαίνονται να προτιμούν σταθερά το casual αθλητικό ντύσιμο, εντός κι εκτός σπιτιού. Μπορεί να’χουν κοντά μαλλιά, να φορούν μαύρα ρούχα και σαν προσωπικότητες να’ναι “αντράκια”. Φυσικά, αυτά τα στοιχεία δεν είναι απαραίτητα δεσμευτικά, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις μέσα απ’τη δουλειά που κάνουμε μαζί “βγάζουμε λαγό”.

Η γυναίκα που εμπίπτει στην κατηγορία αυτή και έχει αίτημα να κάνει παιδί μπορεί να ήταν το μόνο παιδί ή το τελευταίο κορίτσι ανάμεσα στις αδελφές της σε μια οικογένεια όπου ο πατέρας ήθελε να έχει αποκτήσει αγόρι. Συχνά, λοιπόν, θα ακούσω: “ο πατέρας μου με έπαιρνε μαζί του στο γήπεδο”, “μ’ έμαθε να μαστορεύω”, κλπ.

Υποσυνείδητα η γυναίκα αυτή έχει αναλάβει αυτό το ρόλο- υποκατάστατο για να ικανοποιήσει τον πατέρα.

Όταν, λοιπόν, έρθει η στιγμή να πραγματώσει το αίτημά της για μητρότητα, ο ρόλος της αυτός μπλοκάρει τη γονιμότητά της. Οι τεχνικές της ολιστικής μεθόδου, όπως το EFT tapping και ο θεραπευτικός οραματισμός, μπορούν να επικεντρωθούν στην αποκατάσταση αυτής της ανισορροπίας.

Οι γυναίκες αυτές καλούνται να “συγχωρέσουν” τον πατέρα τους για την επιβάρυνση που τους άσκησε, ακόμα και εν αγνοία του. Να του δηλώσουν νοερά το δίκαιο αίτημά τους για μητρότητα και παράλληλα να υποστηρίξουν και να τονώσουν τη θηλυκή τους υπόσταση σε κάθε έκφανσή της.

Μ’αφορμή, λοιπόν, τις περιπτώσεις αυτές, καλό είναι να υπογραμμίσουμε κάτι προφανές που ισχύει για κάθε γυναίκα που θέλει να γίνει μητέρα:
γίνετε πρώτα γυναίκα. Προσπαθείτε να προσελκύσετε ένα μωρό να έρθει στον υλικό κόσμο και να σας κάνει μαμά του.
Στείλτε του, λοιπόν, το μήνυμα ότι, εάν σας επιλέξει για μαμά, θ’αποκτήσει όλα όσα έχουμε στο μυαλό μας ότι είναι μια μαμά. Μια τρυφερή παρουσία γεμάτη θηλυκή γλύκα. Μια ύπαρξη που θα ξεχωρίζει από την ανδρική παρουσία του μπαμπά!

Και μια και μιλάμε για την ανδρική παρουσία, αυτή αφήστε την στον άνδρα σας. Αν θέλετε να αποκτήσετε παιδί, αναδείξτε τη θηλυκότητά σας. Κανένας άνδρας δε θέλει να κάνει παιδί με το φιλαράκι ή τον συγκάτοικό του…

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network