10 τρόποι για να τα βγάλεις πέρα τα Χριστούγεννα με μικρά παιδιά

Tη στιγμή που οι υπόλοιποι φίλοι σου, γελούν και χαμογελούν με το viral video “Χριστούγεννα με ένα μωρό”, εσύ ζεις το βίντεο στο σπίτι σου, real time, 100 φορές τη μέρα!

Προτού καταναλώσεις όλους τους κουραμπιέδες και μελομακάρονα με σοκολάτα, σου έχουμε χρυσούς κανόνες για να περάσεις κι εσύ και τα μωρά σου γιορτές χαρισάμενες!

1. Ζήσε τις ημέρες αυτές, όπως τους πρέπει

Το ότι είσαι γονιός δεν σημαίνει πως πρέπει να περάσεις τις ημέρες αυτές τις γιορτινές σαν οποιεσδήποτε άλλες ημέρες. Έχω νιώσει κι εγώ τα Σαββατοκύριακα να περνούν όπως οποιαδήποτε άλλη ημέρα της εβδομάδας αλλά τα Χριστούγεννα το γλεντάμε! Για το λόγο αυτό, έχω κάνει Πρωτοχρονιά στο σπίτι με το νεογέννητό μου, ντυμένη και βαμμένη υπερπαραγωγή και με τακούνια επί ποδός! Όχι, δεν θα σε βρει το 2018, με πασουμάκια και κακή διάθεση.

2. Θέσε χαμηλούς στόχους- έχε μικρές προσδοκίες

Μικρά παιδιά έχεις (και έχω), ας μην κλείσεις τραπέζι στο πιο ακριβό εστιατόριο/ ξενοδοχείο/ χειμερινό θέρετρο για το ρεβεγιόν. Είναι πολύ πιθανό κάτι να στραβώσει και να στεναχωρηθείς διπλά και τριπλά στο τέλος. Οπότε, κλείσε εισιτήρια για το θέατρο που ακυρώνονται εύκολα και στόχευσε να σε βρει η αλλαγή του χρόνου ξύπνια! Αν χρειαστεί, βάλε το ρολόι στις 12 παρά πέντε (το έχω κάνει, πέτυχε)!

3. Οι αρρώστιες είναι μέσα στο πρόγραμμα

Μην κάνεις προσευχές να μην αρρωστήσουν τα παιδιά στις γιορτές. Είναι πολύ πιθανό να αρρωστήσουν anyway, οπότε αξιοποίησε το χρόνο σου, να έχεις έτοιμο φαρμακείο στο σπίτι ή τη βαλίτσα για να μην ψάχνεις ανήμερα Χριστουγέννων εφημερεύον φαρμακείο στις εξοχές, για να βρεις αντιπυρετικό σιρόπι (το έχω πάθει, αν πέτυχε λέειιιιι).

4. Πρόσεξε πότε θα ταξιδέψεις

Ετοιμάζεις ταξίδι; Στους δρόμους της χώρας μας, εύκολα, από ένα χιονάκι, μια βροχούλα, ένα τροχαίο, μπορεί να εγκλωβιστείς με τα παιδιά στο αυτοκίνητο για ώρες, κάτι που δεν, επαναλαμβάνω, ΔΕΝ θέλουμε! Προτίμησε να ταξιδέψεις σε ημέρα και ώρα που δεν είναι αιχμής, ιδανικά το βράδυ, που τα παιδιά κοιμούνται έτσι κι αλλιώς (στο αυτοκίνητο κοιμούνται και νανουρίζονται ακόμα και τα δικά μου παιδιά).

5. Κάνε πρωτοχρονιά με την οικογένειά σου

Δεν χρειάζεται να πάρεις τα όρη και τα άγρια βουνά μαζί με τα παιδιά. Αν θέλεις να το κάνεις πάντως, κανείς δεν σε εμποδίζει. Φρόντισε τις ημέρες αυτές να τις μοιραστείς με την οικογένειά σου, που στα plus, και αφιλοκερδώς (δεν θέλεις να ξέρεις τι χρεώνει μια νταντά το βράδυ παραμονής Πρωτοχρονιάς) θα φυλάξουν τα παιδάκια σου για να βγεις μια βόλτα με το ταίρι σου.

6. Απόφυγε τα ψώνια στα μεγάλα εμπορικά κέντρα

Είναι πολύ πιθανό να εγκλωβιστείς στην προσπάθεια να παρκάρεις σε κάποιο εμπορικό με το μωρό να πλαντάζει στο κλάμα στο πίσω κάθισμα, κι ενώ έχεις ξεχάσεις το μπουκάλι με το νερό του (συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες). Γενικά, οι αγορές με μωρά σε ένα πολυσύχναστο κέντρο, όπου κανείς δεν θα σου παραχωρήσει τη σειρά του για να φτάσεις ταχύτερα στο ταμείο, θα σε βγάλουν από το πνεύμα των άγιων ημερών.

Διάβασε τη συνέχεια στο shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network